Χάνει το υπόλοιπο της preseason ο Λέοναρντ, αγώνας δρόμου για να προλάβει την πρεμιέρα του NBA

Φωτ. IMAGO

i

Καουάι Λέοναρντ / © IMAGO

Χάνει το υπόλοιπο της preseason ο Λέοναρντ, αγώνας δρόμου για να προλάβει την πρεμιέρα του NBA

Απόστολος Μαυράκης 19:17 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:21 - 15.10.2024

Ο Τάιρον Λου επιβεβαίωσε πως ο Λέοναρντ δεν θα παίξει ούτε στο τελευταίο παιχνίδι των Κλίπερς για την preseason λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο, δημιουργώντας ανησυχίες στις τάξεις του Λος Άντζελες ενόψει της πρεμιέρας του NBA.

Ο προπονητής των Λος Άντζελες Κλίπερς, Τάιρον Λου, επιβεβαίωσε πως ο Καουάι Λέοναρντ θα χάσει και το υπόλοιπο της preaseason με τους Κλίπερς. Ο 33χρονος Αμερικανός σταρ ταλαιπωρείται απο τραυματισμό στο πολύπαθο δεξί του γόνατο.

Ο ίδιος ούτως ή άλλως δεν είχε συμμετάσχει στα παιχνίδια προετοιμασίας των Κλίπερς, οι οποίοι ως τώρα τα έχουν πάει αρκετά καλά έχοντας 3 νίκες έναντι μόλις μιας ήττας. Η preseason για το σύνολο του Λου ολοκληρώνεται τα ξημερώματα της Παρασκευής κόντρα στους Κινγκς του ΝτεΡόζαν.

Το πραγματικό ζήτημα για τους Κλίπερς, είναι η πιθανή απουσία του Λέοναρντ από την κανονική αγωνιστική περίοδο του NBA, η οποία βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ. Η μια από τις δυο ομάδες του Λος Άντζελες, αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα τους Σανς τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/10.

Παρόλη την γενικότερη σύγχυση που προκαλεί η απουσία του Καουάι, ο Τάιρον Λου έχει πολλούς παίκτες που μπορούν κάπως να καταλαγιάσουν λίγο το κλίμα. Οι επιδόσεις του έτερου σταρ της ομάδας, Τζέιμς Χάρντεν, έχοντας την συνδρομή των Νόρμαν Πάουελ, Μπόουνς Χάιλαντ και του μέχρι πρότινος παίκτη του ΠΑΟΚ, Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, κάνουν τον Λου να... τρίβει τα χέρια του ενόψει της νέας σεζόν.

Για την ιστορία, ο Λέοναρντ και η παρέα του προέρχονται από μια σεζόν που αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο των playoffs από τους φιναλίστ των τελικών, Ντάλας Μάβερικς. Στην regular season ο «Klaw» μέτρησε 23,7 πόντους, 6,1 ριμπάουντ, 3,6 ασίστ και 1,6 κλεψίματα.

Ο ίδιος, όντας επιρρεπής στους τραυματισμούς, έπαιξε σε μόλις 2 από τα συνολικά 6 των παιχνιδιών των Κλίπερς κόντρα στους Μάβερικς στα playoffs, έχοντας από 12 πόντους, 8 ασίστ, 2 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ κατά μέσο όρο.