Γράφτηκε ιστορία: ΛεΜπρόν και Μπρόνι Τζέιμς συμπαίκτες για πρώτη φορά (vid)

Γράφτηκε ιστορία: ΛεΜπρόν και Μπρόνι Τζέιμς συμπαίκτες για πρώτη φορά (vid)

Ευτυχία Οικονομίδου 08:51 - 07.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:09 - 07.10.2024

Μία αξέχαστη στιγμή έλαβε χώρα στη φιλική αναμέτρηση των Λος Άντζελες Λέικερς με τους Φοίνιξ Σανς, καθώς ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο γιος του, Μπρόνι, μοιράστηκαν για πρώτη φορά το παρκέ στο ΝΒΑ.

Όταν ήμασταν παιδιά συνηθίζαμε να παίζουμε με τους γονείς μας μπάλα σε αλάνες και πάρκα μέχρι να σχηματίσουμε τις παρέες μας, μετά οι γονείς αντικαταστάθηκαν από φίλους, ομάδες σε σχολεία και πάει λέγοντας.

Ειδικά για παιδιά που έχουν πατέρα μπασκεμπολίστα η ενασχόληση με το άθλημα έστω και στον ελεύθερο τους χρόνο θα αποτελούσε μία συνήθεια. Κάπως έτσι θα ήταν και ο Μπρόνι Τζέιμς, εξάλλου με πατέρα τον ΛεΜπρόν πώς να ξεφύγεις από την «πορτοκαλί θεά»; Έτσι κι έγινε. Ο νεαρός Μπρόνι τα έβαλε με θεούς και δαίμονες και κέρδισε μία θέση στο ντραφτ του 2024 και συγκεκριμένα την 55η για να τον πάρουν οι Λέικερς στην ομάδα τους και να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο του «Βασιλιά». Να είναι συμπαίκτης με τον γιο του.

Κι όμως ο Ρέντικ είναι εντυπωσιασμένος από τον Μπρόνι: «Μπορεί να γίνει σπουδαίος αμυντικός!»
NBA

09:11 - 06.10.2024

Κι όμως ο Ρέντικ είναι εντυπωσιασμένος από τον Μπρόνι: «Μπορεί να γίνει σπουδαίος αμυντικός!»

Λίγες ώρες πριν οι Λέικερς παίξουν το δεύτερο preseason ματς, όπου αναμένεται να παίζουν για πρώτη φορά μαζί ο πατέρας ΛεΜπρόν και ο γιος Μπρόνι, ο προπονητής των Λέικερς, Τζέι Τζέι Ρέντικ, εξήγησε ποιος είναι το πλάνο του και η εκτίμησή του για τον 20χρονο Τζέιμς.

Η 7η Οκτωβρίου ήταν αυτή η μέρα που πατέρας και γιος πάτησαν για πρώτη φορά παρκέ μαζί, ακόμη κι αν δεν επρόκειτο για επίσημο παιχνίδι, αλλά για αναμέτρηση της pre season. Τέτοιο δίδυμο εξάλλου δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ, οπότε ο ΛεΜπρόν και ο Μπρόνι είπαν να γράψουν τη δική τους.

Έτσι κι έγινε, λοιπόν, ο Λεμπρόν ξεκίνησε βασικός για τους «λιμνανθρώπους» και στα μέσα του πρώτου δωδεκαλέπτου ο Τζέι Τζέι Ρέντικ αποφάσισε να βάλει στο παιχνίδι και τον Μπρόνι, για να αγωνιστεί στο πλευρό του πατέρα του. Μπορεί η ομάδα τους να ηττήθηκε με 118-114, όμως το... κοντέρ έγραψε 19 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 μπλοκ για τον σταρ των Λέικερς, ενώ ο Μπρόνι από την άλλη έμεινε χωρίς πόντο στο ματς, μαζέυοντας μόλις 2 ριμπάουντ στα 13 λεπτά συμμετοχής του, ενώ έκανε και τέσσερα λάθη συγκεντρώνοντας αρνητικό +/- (-16) κατά την παραμονή του στο παρκέ.

Βέβαια, αυτό το παιχνίδι δεν αποτελεί αξιόπιστο δείγμα, καθώς είναι ένα από τα πολλά κατά την προετοιμασία των ομάδων πριν ξεκινήσουν τις επίσημες υποχρεώσεις τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ένα είναι σίγουρο, ότι ξέχωρα από αριθμούς, αυτό το δίδυμο θα μείνει στην ιστορία.