Μέγας Ντόντσιτς έστειλε την Σλοβενία στα ημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά

Μέγας Ντόντσιτς έστειλε την Σλοβενία στα ημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά

Χρήστος Τσάλτας 19:28 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:56 - 04.07.2024

Ο Λούκα Ντόντσιτς πήρε την Σλοβενία από το χέρι και με μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση και δεύτερο διαδοχικό triple-double οδήγησε τη χώρα του στη νίκη, αλλά και την πρόκριση στα ημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά, επικρατώντας της Νέας Ζηλανδίας (104-78). Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έρχεται «τιτανομαχία» Γιάννη-Ντόντσιτς το Σάββατο.

Τα δεδομένα ήταν ξεκάθαρα για την Σλοβενία πριν από το τζάμπολ του αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία. Οι παίκτες του Σέκουλιτς ήθελαν νίκη με 10 και πλέον πόντους για να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά. Κάτι που πέτυχαν, καθώς είχαν τον έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα και με τον Λούκα Ντόντσιτς σε... ημιάγρια κατάσταση ήρθε η νίκη με διψήφια διαφορά και παράλληλα η πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο Luka Magic τελείωσε το παιχνίδι με 37 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ, κάνοντας τη διαφορά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για την ομάδα του. Δείχνοντας πως είναι σε τρομακτικά υψηλό επίπεδο.

Με το καλημέρα στο παιχνίδι η Σλοβενία έθεσε τους κανόνες της στην αναμέτρηση. Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ορεξάτος και έκανε τα πάντα στο παρκέ, με τους Νίμπο και Πρέπελιτς να ακολουθούν κα τη διαφορά να φτάνει από νωρίς σε διψήφια επίπεδα (4-16, 6'). Οι Νεοζηλανδοί προσπάθησαν να μειώσουν, όμως η άμυνα της Σλοβενίας ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα, την ώρα που ο Ντόντσιτς έκανε ό,τι ήθελε στην επίθεση. Αυτό βοήθησε τους Σλοβένους να ανεβάσουν με τον Ντίμετς για το 9-27 του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι παίκτες του Σέκουλιτς δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Χρόβατς μπήκε στην εξίσωση, η άμυνα παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και η διαφορά ανέβηκε (13-31, 13'). Ο Ντιλέινι προσπαθησε να μειώσει, αλλά ο Στέργκαρ δεν το επέτρεψε για τους Σλοβένους (20-36, 15'). Ο Ουέμπστερ έκανε την εμφάνισή του και η Νέα Ζηλανδία μείωσε (30-40, 17'). Η άμυνα των παικτών του Κάμερον έβαλε δύσκολα στη Σλοβενία, η οποία με τον Ίλι σημείο αναφοράς κατάφερε να μειώσει (39-44, 19'). Οι βολές του Ντόντσιτς έγραψαν τον επίλογο του πρώτου μέρους για το 39-46 της Σλοβενίας.

Οι Σλοβένοι διατηρούσαν το προβάδισμα, αλλά η Νέα Ζηλανδία ήταν «μέσα στο παιχνίδι με τον Χάρισον (43-49, 22'). Το τρίποντο του Χρόβατ έδωσε ώθηση στην ομάδα του Σέκουλιτς, η οποία ανέκτησε διψήφια διαφορά με τον Ντόντσιτς (43-54, 23'). Ο Ντόντσιτς ανέλαβε δράση σε εκείνο το σημείο και με δικές του εμπνεύσεις η Σλοβενία ανέβασε τη διαφορά και πάλι (43-60, 25'). Οι παίκτες του Σέκουλιτς διατήρησαν την ένταση σε υψηλά επίπεδα και ο Νίμπο έφερε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους για πρώτη φορά (46-68, 27'). Ο Ντόντσιτς έγραψε τον επίλογο του δεκαλέπτου, με δικό του καλάθι για το 57-77.

Ο σούπερ σταρ των Μάβερικς συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει και στην τέταρτη περίοδο, με τη διαφορά να ανεβαίνει σταθερά (59-82, 32'). Τα τρίποντα έδωσαν λύσεις στη Νέα Ζηλανδία, που με Κάμερον και Ίλι μείωσε (65-82, 33'). Οι παίκτες του Σέκουλιτς κράτησαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, παρά τις προσπάθειες των Ίλι και ΤεΆράγκι και στο φινάλε έφτασαν στη νίκη, που τους χάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 9-27, 39-46, 57-77, 78-104.