Νέες αντιδράσεις για την Euroleague: «Σκοτώνει το μπάσκετ»
i

© Intime

Νέες αντιδράσεις για την Euroleague: «Σκοτώνει το μπάσκετ»

Sportal newsroom 19:59 - 13.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:38 - 20.08.2024

Ο πρόεδρος της ULEB, Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ και ο κόουτς της εθνικής Σερβίας Σβέτισλαβ Πέσιτς συμφώνησαν ότι η Euroleague «σκοτώνει» το μπάσκετ, προτρέποντας την να χαράξει ένα κοινό δρόμο με τη FIBA.

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα συζήτησης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια είναι οι συνεχόμενοι αγώνες που δίνουν οι ομάδες και οι συνέπειες αυτών.

Οι πολλές και διαφορετικές διοργανώσεις έχουν ως συνέπεια πολλά και συνεχόμενα ταξίδια, ενώ η διαμάχη της FIBA με την Euroleague φέρνει μεγάλη αναστάτωση στο πρόγραμμα των ομάδων, ενώ βάζει στα «σχοινιά» και τους παίκτες που πολλές φορές παρατούν τις εθνικές τους ομάδες για τους συλλόγους τους.

Πέσιτς: «Μόνο ένας μπορεί να βοηθήσει στην υπόθεση Καμπάτσο. Ο Γκλίκμαν!»
EUROLEAGUE

16:57 - 13.01.2023

Πέσιτς: «Μόνο ένας μπορεί να βοηθήσει στην υπόθεση Καμπάτσο. Ο Γκλίκμαν!»

Η υπόθεση του Φακούντο Καμπάτσο και του Ερυθρού Αστέρα για το πότε θα αποκτήσει ο Αργεντίνος δικαίωμα συμμετοχής στην Euroleague έχει ταλαιπωρήσει τους πάντες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, ξέρει ποιος μπορεί να δώσει τη λύση…

Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της ULEB (Ένωση Ευρωπαϊκών Λιγκών Μπάσκετ), Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ ο οποίος μίλησε σε φόρουμ που διοργάνωσε η ισπανική ποδοσφαιρική λίγκα (LaLiga), τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η Euroleague σκοτώνει το basket.

Στην ουσία αυτό που εξήγησε ο ίδιος, είναι ότι η διαμάχη Euroleague - FIBA μόνο κακό κάνει και στις ομάδες, αλλά και στους παίκτες που πολλές φορές αναγκάζονται να μη συμμετέχουν σε κάποιους αγώνες (τρανό παράδειγμα τα παράθυρα της FIBA στα οποία πρωτοκλασάτα αστέρια εθνικών ομάδων δεν συμμετέχουν), απορροφώντας ακόμα και την κατακραυγή του κόσμου.

«Πρέπει να σταματήσουμε αυτό το πράγμα με τη δημιουργία κλειστών λιγκών, όπως ήθελε να κάνει στο ποδόσφαιρο η ESL και κάνει η Ευρωλίγκα στο μπάσκετ.

Πρέπει να επιστρέψουμε στο ενοποιημένο μοντέλο, διότι η Ευρωλίγκα “σκοτώνει” το μπάσκετ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Είναι ένα πολύ σκληρό, αλλά καθόλα αληθινό συμπέρασμα», είπε ο πρόεδρος της ULEB επισημαίνοντας ότι η διαμάχη Euroleague και FIBA οδεύουν με μεγάλη ταχύτητα προς τον γκρεμό.

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του για το θέμα ο κόουτς της Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, ανέδειξε το ίδιο θέμα. Κάνοντας επίθεση στην Euroleague ο ίδιος επισήμανε ότι η προηγούμενη διοίκηση της Euroleague προσπάθησε να κάνει τη διοργάνωση στα πρότυπα του NBA, κάτι που δεν είναι εφικτό στην Ευρώπη. Μάλιστα, ο Σέρβος το πήγε κι ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι το ευρωπαϊκό δικαστήριο δεν θα έδινε ποτέ τη συγκατάθεσή του για μια τέτοια λίγκα, όπως ακριβώς έγινε και στο ποδόσφαιρο, όταν ήθελαν οι μεγάλες ομάδες να δημιουργήσουν την European Super League.