Ο Νεμπόισα Τσόβιτς παραιτήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα και ανέλαβε την προεδρία της σερβικής ομοσπονδίας

Φωτ. IMAGO

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς παραιτήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα και ανέλαβε την προεδρία της σερβικής ομοσπονδίας

Απόστολος Μαυράκης 17:06 - 01.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:14 - 01.10.2024

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς αποτελεί παρελθόν από τον Ερυθρό Αστέρα, καθώς παραιτήθηκε από την προεδρία της ομάδας για να αναλάβει την αντίστοιχη της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ.

Έπειτα από 13 χρόνια στην προεδρία του Ερυθρού Αστέρα, ο Νεμπόισα Τσόβιτς παραιτήθηκε από το εν λόγω πόστο για να... συνεχίσει να είναι πρόεδρος, αυτήν την φορά όμως της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ. Αυτό μάλιστα, σύμφωνα με σερβικά μέσα ενημέρωσης, φαίνεται να προέκυψε από την συνέλευση της σερβικής ομοσπονδίας το μεσημέρι της Τρίτης (1/10).

Μέχρι πρότινος, στην θέση αυτή βρισκόταν ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016. Μετά και τους Ολυμπιακούς του 2024, όπου η εθνική Σερβίας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μπάσκετ, ο Ντανίλοβιτς θέλησε να παραιτηθεί από την ηγεσία της ομοσπονδίας πρόωρα, αφού η θητεία κανονικά έληγε τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ένα από τα κύρια μελήματα του Τσόβιτς, θα είναι να ξεκαθαρίσει και να βάλει ένα -ευχάριστο- τέλος στο όλο «σίριαλ» με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς. Πριν μερικές μέρες ο ίδιος δήλωσε πως αποχωρεί από τον πάγκο της εθνικής Σερβίας, παρόλα αυτά οι καλές σχέσεις του Τσόβιτς με τον Πέσιτς συνηγορούν πως ο 75χρονος τεχνικός ίσως τελικά συνεχίσει να προπονεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Ο ίδιος ο Τσόβιτς άλλωστε, πριν λίγες ημέρες είχε δηλώσει πως «είναι υποχρέωση του Πέσιτς να παραμείνει στην εθνική Σερβίας», ενώ παίκτες όπως ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έχουν δηλώσει της επιθυμία τους να συνεχίσει ο ίδιος να τους προπονεί και έχουν μιλήσει με τα καλύτερα για εκείνον.

Ο Τσόβιτς έστειλε... μήνυμα παραμονής στην Εθνική Σερβίας στον Πέσιτς!
REST OF THE WORLD

18:37 - 28.09.2024

Ο Τσόβιτς έστειλε... μήνυμα παραμονής στην Εθνική Σερβίας στον Πέσιτς!

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς υποψήφιος για την προεδρία της ομοσπονδίας μπάσκετ της Σερβίας θα προσπαθήσει να πείσει τον Σβέτισλαβ Πέσιτς να αλλάξει γνώμη και να μείνει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας

Για την ιστορία, ο Τσόβιτς εξελέγη ομόφωνα την προεδρία της ομοσπονδίας. Ακόμη, από το 1995 έως και το 1997 υπήρξε επίσης πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Γιουγκοσλαβίας, ενώ από το 1991 έως και το 2011 υπήρξε ο «αναμορφωτής» της FMP Ζελένζικ. Όπως καταλαβαίνουμε, αυτός ο ρόλος είναι κάτι παραπάνω από γνώριμος για τον Τσόβιτς, ο οποίος για τα επόμενα χρόνια θα βρίσκεται στο «τιμόνι» της σερβικής ομοσπονδίας.