O Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε στη Ρόδο για τη δεύτερη μέρα του Nick Galis International Tournament
i

© photo by Anadolu Agency / Getty Images / Ideal Images

O Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε στη Ρόδο για τη δεύτερη μέρα του Nick Galis International Tournament

Γιώργος Γαβριλάκης 09:17 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:20 - 16.09.2023

Κόντρα στην Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη, αλλά και του Γιώργος Παπαγιάννης, θα αναμετρηθεί το Σάββατο (16/9, 17:00, Action 24 και Live από το Sportal) ο Παναθηναϊκός, με τον κόουτς Εργκίν Αταμάν να μην έχει στη διάθεσή του τους Λούκα Βιλντόζα και Ντίνο Μήτογλου.

Μία μέρα μετά τη νίκη της Μακάμπι Τελ Αβίβ επί της Φενέρμπαχτσε το Nick Galis International Tournament που ξεκίνησε την Παρασκευή (15/9) στη Ρόδο συνεχίζεται και ο Παναθηναϊκός να εμφανίζεται στο Σαββατιάτικο πρόγραμμα (16/9, 17:00, Action 24 και Live από το Sportal) για την αναμέτρηση με τον τούρκικο σύλλογο του κόουτς Δημήτρη Ιτούδη. 

Οι «πράσινοι» βρίσκονται από την Παρασκευή στο νησί των Ιπποτών και ο κόουτς Εργκίν Αταμάν δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος έχει υποστεί διάστρεμμα, τον Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στο δάκτυλο του χεριού, αλλά ο Ματίας Λεσόρ θα είναι διαθέσιμος. 

Ο Γάλλος σέντερ κατά τη διάρκεια της τελευταίας του προπόνησης με την ομάδα, έσκισε το φρύδι του, χρειάστηκε να κάνει ράμματα, αλλά αυτό το πρόβλημα δεν μπαίνει εμπόδιο στη συμμετοχή του κόντρα στη Φενέρ, αλλά και στο ματς της Κυριακής (17/9) κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.   

Για την ομάδα της Κωνσταντινούπολης, σημείο αναφοράς του παιχνιδιού πέραν της παρουσίας του Δημήτρη Ιτούδη, είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος το καλοκαίρι απέρριψε την πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας τους με τον Παναθηναϊκό και επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε. 

Έκανε το... ανεπίσημο ντεμπούτο του κόντρα στους ισραηλινούς και τώρα θα αντιμετωπίσει της τέως ομάδα του. Το ίδιο (περίπου) ισχύει και για τον Νικ Καλάθη, ο οποίος βέβαια έχει ξανααγωνιστεί με τα «κίτρινα» κόντρα στην πρώην του ομάδα, τον Παναθηναϊκό (2009-2012, 2015-2020), καθώς, αγωνίζεται στην Τουρκία από το καλοκαίρι του 2022 και εκεί θα συνεχίσει να αγωνίζεται μιας και το ενδεχόμενο αποδέσμευσής του υπήρξε, αλλά πλέον -κατά πως φαίνεται- δεν υπάρχει! 

Το πρόγραμμα του Nick Galis International Tournament

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Φενέρμπαχτσε 82-78

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου
17:00 / Παναθηναϊκός - Φενέρπαχτσε (Action 24)

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου
17:00 / Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Action 24)