Ο Καλάθης είναι πραγματικός… μαέστρος και η στατιστική το δείχνει

Παπανικολάου - Καλάθης

i

©Intime

Ο Καλάθης είναι πραγματικός… μαέστρος και η στατιστική το δείχνει

Aχιλλέας Μαυροδόντης 18:16 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:16 - 07.07.2024

Ο Νικ Καλάθης αποτελεί τον κορυφαίο δημιουργό, όχι μόνο της Εθνικής, αλλά συνολικά όλων των ομάδων που παίζουν στα Προολυμπιακά τουρνουά!

Ο Νικ Καλάθης είναι μια απόλαυση με την Εθνική το φετινό καλοκαίρι. Ο διεθνής γκαρντ, υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλή, έχει απελευθερωθεί και κάνει συνολικά όλους τους παίκτες γύρω του καλύτερους.

Τι κάνει όμως ο Νικ Καλάθης σε αυτό το Προολυμπιακό; Τα κάνει όλα και συμφέρει θα πούμε εμείς και θα το αναλύσουμε με στατιστικά.

Ο Νικ Καλάθης μοιράζει κατά μέσο όρο 10.3 ασίστ, όντας διψήφιος σε δύο από τις τρεις αναμετρήσεις που έχει παίξει. Παράλληλα, σκοράρει 8.7 πόντους, μαζεύει 3.3 ριμπάουντ, κάνει κάτι λιγότερο από ένα κλέψιμο ανά αγώνα και κατά μέσο όρο συγκεντρώνει 16.7 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Όχι και άσχημα και ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως όλα αυτά γίνονται την ώρα που κατά μέσο όρο κάνει μόλις 1.7 λάθη ανά αναμέτρηση.

Συνολικά, οι 10.3 ασίστ (31 στο σύνολο) τον τοποθετούν στην κορυφή της σχετικής λίστας ανάμεσα σε όλους τους παίκτες που παίζουν αυτή την περίοδο σε Προολυμπιακά τουρνουά. Βέβαια δεν είναι μόνος του σε αυτήν.

Μαζί του είναι και ο Πολ Στολ του Μεξικό. Ο άλλοτε γκαρντ της Ούνιξ Καζάν μετράει επίσης 10.3 ασίστ ανά αγώνα, όντας μαζί με τον Νικ Καλάθη στην κορυφή. Το Μεξικό όμως δεν συνεχίζει, καθώς αποκλείστηκε από το Πουέρτο Ρίκο.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως ο Νικ Καλάθης, ο οποίος, βάσει όσων έχει δείξει μέχρι τώρα, μπορεί να τελειώσει το Προολυμπιακό με διψήφιο αριθμό κατά μέσο όρο στις ασίστ και να προσθέσει ακόμη μια ατομική διάκριση στην πλούσια καριέρα του. Και φυσικά να αναδειχθεί και τυ[πικά κορυφαίος πασέρ των Προολυμπιακών τουρνουά του 2024.