Νίκλας στο Sportal: «Τα επόμενα χρόνια θα έρθει και η διάκριση στην Ευρώπη» (vid)

Νίκλας στο Sportal: «Τα επόμενα χρόνια θα έρθει και η διάκριση στην Ευρώπη» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης • Βαγγέλης Κανελλόπουλος • 15:15 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:23 - 14.08.2024

Ο Θάνος Νίκλας, ο χεντ κόουτς του Ολυμπιακού, μίλησε στην κάμερα του Sportal για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στον τρίτο τελικό, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τον στόχο της διάκρισης στην Ευρωλίγκα Γυναικών.

Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδας στις Γυναίκες, με τον Θάνο Νίκλα να φέρνει εις πέρας το δύσκολο έργο που ανέλαβε μεσούσης της σεζόν, αναλαμβάνοντας χεντ κόουτς της ομάδας του Πειραιά και να φτάνει μέχρι το τρόπαιο, το οποίο κλείνει την αγωνιστική περίοδο με γλυκιά γεύση για τις Ερυθρόλευκες.

Πάντως η νίκη στον τρίτο τελικό μόνο εύκολα δεν ήρθε. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +20 στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να κάνει μια σπουδαία ανατροπή στο δεύτερο μισό του αγώνα, φτάνοντας έτσι στη νίκη. Και το ερώτημα που γεννάται εδώ είναι το εξής: Ο Θάνος Νίκλας έχει το... μαγικό ραβδί και μπόρεσε να αλλάξει με μια του συμβουλή στο ημίχρονο την εικόνα της ομάδας του;

Μιλώντας στο Sportal, ο κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε πως: «Πιστέψτε με, δεν θέλαμε να το κάνουμε αυτό και στον Παναθηναϊκό είχαμε κάποια πράγματα που δεν λειτούργησαν. Ο Παναθηναϊκός είναι ξεκούραστος έχει τη τεχνική του παρόλα αυτά εμείς κάναμε μέσα στο παιχνίδι πράγματα που έχουμε δουλέψει. Σίγουρα ήταν μία μεγάλη νίκη, σίγουρα θέλαμε να τη πετύχουμε πιο εύκολα, παρόλα αυτά σε αυτά τα παιχνίδια μετράει το αποτέλεσμα. Δείξαμε τον χαρακτήρα μας, δείξαμε τη δουλειά μας τόσο καιρό. Ένα παιχνίδι μπάσκετ τελειώνει στα 40΄ λεπτά και όχι στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός είχε εκπληκτική ευστοχία όπως σε πολλά παιχνίδια, εντάξει δεν γίνεται να συνεχίσεις έτσι σε 40΄ λεπτά, εμείς πήγαμε μεθοδικά, στοχευμένα, στη τακτική μας αλλάξαμε γιατί δεν μας έβγαινε και στο τέλος ευτυχίσαμε να πάρουμε τη νίκη και το πρωτάθλημα».

Βέβαια, το τελευταίο διάστημα δεν είχαν πάει όλα όπως τα ήθελαν στον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε στο ΣΕΦ και έμεινε εκτός του Φάιναλ 4 του Κυπέλλου, κάτι που κόστισε. Παρόλα αυτά, το πρωτάθλημα ήρθε για να κλείσει τη σεζόν με ένα θετικό πρόσημο...

«Οταν είσαι σε ένα σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός με το ρόστερ και τις συνθήκες που έχουμε από τη διοίκηση, τους προέδρους και όσους είναι πίσω από την ομάδα το να χάνεις ένα τρόπαιο είναι σίγουρα αποτυχία, πεισμώσαμε ήμασταν σε πολύ άσχημη κατάσταση όλο το Γενάρι και χάσαμε μάλιστα μέσα στον «τάφο του Ινδού» πάρα πολύ εύκολα, για εμάς ήτανε αν μπορώ να πω το κλειδί ότι το -29 έγινε -9 και κρατήσαμε το πλεονέκτημα έδρας. Η χρονιά μας αφήνει μία γλυκόπικρη αίσθηση σίγουρα το να χάνεις μία κούπα δεν ήταν κάτι που θέλαμε παρόλα αυτά είχαμε βάλει στόχο το πρωτάθλημα γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή, στην Ευρωλίγκα πραγματικά δυσκολευτήκαμε παίξαμε με πάρα πολύ καλές ομάδες, θέλει υπομονή για να μπορέσουμε να γίνουμε ανταγωνιστική σε αυτό το επίπεδο παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει ότι κινείται στο σωστό δρόμο, πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμα καλύτερα και πιστεύω ότι στην Ευρώπη κάποια στιγμή θα έρθει η διάκριση που όλοι θέλουμε», ήταν τα λόγια του Θάνου Νίκλα.

Τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον, ο Θάνος Νίκλας κράτησε μικρό καλάθι. «Πρώτα πρώτα πρέπει να περιμένετε να υπογράψω και μετά θα συζητήσουμε. Είναι αλήθεια ότι δεν ήμουν 100% στο recruiting αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτριες που έχει η ομάδα δεν είναι καλές η δεν ήταν του επιπέδου του Ολυμπιακού, φυσικά όλες οι παίκτριες ήταν πάρα πολύ καλές, είχαμε κάποια ατυχής αποτελέσματα και η διοίκηση αποφάσισε την απομάκρυνση του προπονητή για κάποιους λόγους που εκείνει κρίνει. Από εκεί και πέρα αυτή είναι η δουλειά μας να συνεχίσουμε να είμαστε 100%, στο γήπεδο σίγουρα μας πείσμωσαν πράγματα θέλαμε να αλλάξουμε πράγματα τα καταφέραμε δουλεύαμε για αυτήν τη μέρα από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβα γιατί μας είχε πεισμώσει πολύ η απώλεια του κυπέλλου και στο τέλος δικαιωθήκαμε».

Τέλος, κλείσαμε την κουβέντα ματς με τον Θάνο Νίκλα λίγο πιο... χιουμοριστικά. Άραγε, ποιο ήταν το πλάνο του Έλληνα κόουτς σχετικά με το πέταγμα των λουλουδιών στα μπουζούκια; Ο ίδιος φαίνεται πως δεν έβγαλε πινακάκι για να σχεδιάσει κάτι γιατί «Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα θα περάσουν από τη Μέγκαν θα τα πετάξουμε ψηλά θα τα πιάσει η Μέγκαν μετά θα δούμε που θα τα στείλει. Αστειεύομαι προφανώς θα διασκεδάσουμε, σίγουρα το αξίζουμε έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και με το τρόπο κιόλας που ήρθε θα ξεδώσουμε πραγματικά με τη καρδιά μας. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και ευχαριστούμε τον κόσμο».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Θάνου Νίκλα στην κάμερα του Sportal: