Φεύγει από την Μπασκόνια για ομάδα-έκπληξη ο Μάνιον

Νίκο Μάνιον

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Φεύγει από την Μπασκόνια για ομάδα-έκπληξη ο Μάνιον

Sportal newsroom 12:34 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:07 - 14.08.2024

Ο Νίκο Μάνιον μετράει αντίστροφα για την αποχώρησή του από την Μπασκόνια, με τον Ιταλό γκαρντ να φτιάχνει βαλίτσες για να συνεχίσει την καριέρα του στην Βαρέζε.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Νίκο Μάνιον πήρε την απόφαση να αφήσει την Βίρτους Μπολόνια για να μετακομίσει στην Μπασκόνια, θέλοντας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως τα περίμενε, τόσο ό ίδιος όσο και η ομάδα, καθώς ο ρόλος του περιορίστηκε με το πέρας του καιρού. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε πλέον να μην έχει αγωνιστικό ρυθμό.

Η Βιλερμπάν ήταν ομάδα που έδειξε άμεσα ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Η γαλλική ομάδα, με τον Τζιανμάρκο Ποτζέκο στην άκρη του πάγκου, αναζητούσε στην αγορά έναν γκαρντ, μετά την αποχώρηση του Φρανκ Τζάκσον, με τον Μάνιον να έχει όλα τα στοιχεία που ήθελε ο Ποτζέκο.

Μόνο που οι δύο πλευρές δεν θα συνεργαστούν. Οι επαφές πάγωσαν τις τελευταίες μέρες και εν τέλει η υπόθεση κατέληξε σε ναυάγιο, με τον Μάνιον να περιμένει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Αυτό αναμένεται να γίνει άμεσα, αλλά όχι για μια ομάδα από το πρώτο επίπεδο.

Η Βαρέζε κινήθηκε διακριτικά και κατάφερε να προσεγγίσει τον παίκτη. Ανάμεσα στις δύο πλευρές βρέθηκε σημείο επαφής και όλα δείχνουν πως ο απόφοιτος του Αριζόνα, που έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, θα επιστρέψει στην πατρίδα του, για να φορέσει την κόκκινη φανέλα ως το τέλος της σεζόν.