Ο Γιόκιτς «υποκλίθηκε» στον Τζόκοβιτς: «Δεν κυνηγάει την κληρονομιά, αλλά το μεγαλείο»

Ο Νίκολα Γιόκιτς στο Άμπου Ντάμπι

Ο Γιόκιτς «υποκλίθηκε» στον Τζόκοβιτς: «Δεν κυνηγάει την κληρονομιά, αλλά το μεγαλείο»

Χρήστος Τσάλτας 17:33 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 03.10.2024

Ο Νίκολα Γιόκιτς βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι για τα παιχνίδια των Ντένβερ Νάγκετς κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς και ένα από τα αντικείμενα συζήτησης ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η παρουσία του ως ένας GOAT του αθλητισμού.

Στο Άμπου Ντάμπι μια από τις ατραξιόν των Abu Dhabi Games, ανάμεσα σε Ντένβερ Νάγκετς και Μπόστον Σέλτικς είναι ο Νίκολα Γιόκιτς. Ο Σέρβος σέντερ θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου αυτή τη στιγμή, κατά γενική ομολογία και η παρουσία του στη Μέση Ανατολή έχει προκαλέσει φρενίτιδα.

Ο πήχης βρίσκεται ψηλά για τον ίδιο, έπειτα από την επιτυχία του με την εθνική ομάδα της Σερβίας, όπου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Μια κατηγορία μόνος του ο Γιόκιτς στη συνέντευξη Τύπου των Νάγκετς: Οι δηλώσεις για την εθνική και τα... κοπλιμέντα (vids)
NBA

21:54 - 26.09.2024

Μια κατηγορία μόνος του ο Γιόκιτς στη συνέντευξη Τύπου των Νάγκετς: Οι δηλώσεις για την εθνική και τα... κοπλιμέντα (vids)

Ο Νίκολα Γιόκιτς ξέρει πως να διασκεδάζει τους ακροατές του και στη συνέντευξη Τύπου των Ντένβερ Νάγκετς χάρισε απλόχερα θέαμα, ενώ δεν δίστασε να τοποθετηθεί σχετικά με το αν τον ικανοποιεί περισσότερο μία διάκριση στο NBA ή με την εθνική ομάδα.

Ο Joker αναφέρθηκε στην αγωνιστική του κατάσταση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το πόσο έχει κουραστεί: «Θέλω να πω, την τελευταία φορά που έπαιξα για την εθνική ομάδα πήραμε το πρωτάθλημα, οπότε δεν επηρεάζει πολύ την αντοχή μου. Ίσως να είμαι σε καλύτερη φόρμα, θα το δούμε όταν ξεκινήσει η σεζόν ή ίσως όταν τελειώσει».

Από την κουβέντα δεν μπορούσε να ξεφύγει και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Η σχέση των δύο ανδρών είναι εξαιρετική και ο ηγέτης των Νάγκετς δεν έχασε την ευκαιρία να αποθεώσει τον κορυφαίο Σέρβο τενίστα, όχι μόνο για τις επιτυχίες του στα court, αλλά και για την στάση του έξω από τα γήπεδα.

«Νομίζω ότι πρέπει πραγματικά να είσαι σε εξαιρετική φόρμα και πραγματικά συγκεντρωμένος στο σώμα σου. Φυσικά, το κίνητρο είναι κάτι που πρέπει πάντα να έχεις. Μάλλον δεν κυνηγά την κληρονομιά, ίσως το μεγαλείο. Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, ένας ξεχωριστός αθλητής. Εκπροσωπεί τη χώρα μας σε πολύ υψηλό επίπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλοι νιώθουμε ότι κάποια στιγμή γινόμαστε Νόβακ Τζόκοβιτς, λόγω του τρόπου που μας εκπροσωπεί. Νομίζουμε ότι είμαστε σαν αυτόν, ότι είμαστε από τους καλύτερους στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο Γιόκιτς ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν πλησιάζει στο επίπεδο του Nole ήταν ξεκάθαρος.

«Ούτε καν κοντά», ήταν τα λόγια του.

Sportal Euroleague Show με την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα