Ο Γιόκιτς δεν ήθελε να βάλει κελεμπία και να πάει στο Τζαμί όσο οι Νάγκετς ήταν στο Άμπου Ντάμπι (vids)
i

© Instagram / Denver Nuggets

Ο Γιόκιτς δεν ήθελε να βάλει κελεμπία και να πάει στο Τζαμί όσο οι Νάγκετς ήταν στο Άμπου Ντάμπι (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:46 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:49 - 09.10.2024

Το ταξίδι στο Άμπου Ντάμπι ήταν μία εμπειρία για όλους τους εκπρόσωπους των Ντένβερ Ναγκετς, που επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα, πήγαν στο μεγάλο Τζαμί Σαγιέντ, στην έρημο, έκαναν βόλτες με τις καμήλες, αλλά ο Νίκολα Γιόκιτς δεν πήγε πουθενά. Ειδικά στις επισκέψεις θρησκευτικών χώρων έριξε... άκυρο!

Οι Ντένβερ Νάγκετς ανήρτησαν αμέτρητες φωτογραφίες και βίντεο από το ταξίδι τους στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Εκεί όπου βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες για δύο φιλικούς αγώνες της preseason με τους Μπόστον Σέλτικς, αλλά και για την συνολική εμπειρία σε μία πόλη και μία χώρα που οι περισσότεροι -ακόμα κι αν γνώριζαν την ύπαρξή της- δεν την είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν.

Στιγμιότυπα από τις βόλτες των Σβόλων στην έρημο, με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ καβάλα σε καμήλες ή από την επίσκεψή τους στο μεγάλο Τζαμί του Σεΐχη Σαγιέντ, εκεί όπου ο προπονητής της ομάδας, Μάικ Μαλόουν, δήλωνε εντυπωσιασμένος και ο ΝτιΑντρέ Τζόρνταν προσευχόταν, κυκλοφόρησαν αμέσως. Όπως αμέσως αντιλαμβανόταν κανείς σκρολάροντας, πως υπήρχε στο... ρόστερ μία πολύ κομβική απουσία.

Ο Νίκολα Γιόκιτς δεν ήταν πουθενά! Ο σούπερ σταρ της ομάδας, δεν είχε καμία όρεξη να πάει να δει θρησκευτικούς χώρους λατρείας ή να ανέβει πάνω σε καμήλες για να τις ταλαιπωρήσει. Άλλωστε με τα τετράποδα (ειδικά με τα άλογα) έχει μία ιδιαίτερη σχέση και μάλλον δεν του... πήγαινε η καρδιά.

To Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι θέλει να αγοράσει ομάδα του NBA, αλλά υπάρχει ένα... πρόβλημα που δεν το επιτρέπει!
NBA

09:14 - 05.10.2024

To Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι θέλει να αγοράσει ομάδα του NBA, αλλά υπάρχει ένα... πρόβλημα που δεν το επιτρέπει!

Κι ενώ η Επενδυτική Αρχή του Άμπου Ντάμπι, που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων (κυρίως λόγω των πετρελαίων), μέσω του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Μοχάμεντ Αλ Μουμπάρακ, εξέφρασε την επιθυμία να γίνει επένδυση στο NBA με αγορά ομάδα, ένας δομικός κανόνας στο καταστατικό του κορυφαίου πρωταθλήματος δεν επιτρέπει να γίνει κάτι τέτοιο!

Πάντως, οι περισσότεροι εστίασαν στην απουσία του από το μεγάλο Τζαμί. Και δεν ήταν ο μοναδικός που δεν παρευρέθηκε. Το ίδιο έκαναν ο Κροάτης συμπαίκτης του, Ντάριο Σάριτς και ο Σλοβένος, Βλάτκο Τσάντσαρ, που μάλλον κανείς τους δεν ήθελε να βάλει τις χαρακτηριστικές λευκές κελεμπίες που επιβάλλεται (όπως έκαναν οι υπόλοιποι Αμερικάνοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία) και να κόβουν βόλτες δεξιά αριστερά. Ίσως το έκαναν για λόγους θρησκευτικούς, ίσως και για... στιλιστικούς!