To σπάνιο βίντεο με τον Γιόκιτς να παίζει μπάσκετ σε παιδική ηλικία (vid)

To σπάνιο βίντεο με τον Γιόκιτς να παίζει μπάσκετ σε παιδική ηλικία (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:23 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:34 - 14.08.2024

Τα στιγμιότυπα της καριέρας του Νίκολα Γιόκιτς έχουν κατακλίσει το ίντερνετ. Μοναδικές πάσες, απίστευτες εμπνεύσεις, κρίσιμα καλάθια και τώρα «κυκλοφόρησε» οπτικοακουστικό υλικό προ εικοσαετίας με τον Σέρβο σε σχολική ηλικία να παίζει μπάσκετ με την ομάδα της γειτονιάς του.

Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται ο Νίκολα Γιόκιτς στο ΝΒΑ είναι γνωστός, αναγνωρίσιμος, αλλά και μοναδικός. Όλοι οι λάτρεις του αθλήματος -ακόμα και οι λιγότερο φανατικοί, μικροί και μεγάλοι- έχουν δει κάποιες από τις εξαιρετικές του εμπνεύσεις στο παρκέ. Όχι μόνο από τη φετινή του πορεία μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Ντένβερ Νάγκετς, αλλά από το σύνολο της οκταετούς πορείας του στον «μαγικό πλανήτη». 

Οι πιο... ψαγμένοι, έχουν ασχοληθεί με όλη τη διαδικασία της εξέλιξή του. Από τα παιχνίδια του στην Μέγκα Μπάσκετ, την ομάδα με την οποία ξεκίνησε την καριέρα του στη Σερβία, από τους αγώνες με την εθνική ομάδα μέχρι τις πρώτες του μέρες στη λίγκα, το 2014. 

Τώρα, λίγα 24ωρα μετά την... κατάληψη της κορυφής και της βράβευσή του ως MVP των τελικών, κυκλοφόρησε στο ίντερνετ ένα σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό διάρκειας ενός λεπτού με τον με τον Γιόκιτς να παίζει μπάσκετ στη πατρίδα του ως παιδί. Και δεν αναφερόμαστε σε στιγμιότυπα από τα εφηβικά ή προεφηβικά του χρόνια, αλλά τον καιρό που πήγαινε δημοτικό σχολείο και δεν ήταν ούτε καν 1 μέτρο και 60 εκατοστά. 

Γιόκιτς: «Δεν έχω ιδέα που είναι το τρόπαιο του MVP. Κάπου το άφησα...» (vids)
NBA

08:57 - 15.06.2023

Γιόκιτς: «Δεν έχω ιδέα που είναι το τρόπαιο του MVP. Κάπου το άφησα...» (vids)

Κι αφού ολοκλήρωσε το έργο του και... έπεσαν οι σφυγμοί, ο Νίκολα Γιόκιτς επισκέφτηκε την Μαλίκα Άντριους για μία συνέντευξη όχι όπως τις άλλες. Δεν είχε μαζί του το βραβείο του MVP γιατί ξέρει που είναι, ενώ θύμισε πως «δεν πρέπει να ποντάρεις κόντρα στο χοντρό αγόρι».

Το ταλέντο του, τότε, δεν ήταν ξεκάθαρο. Είχε αρχίσει να επικεντρώνεται στο μπάσκετ κυρίως, για να χάσει τα πολλά παραπανίσια κιλά και να αρχίσει να γίνεται πιο... υγιείς. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μια δυο ντρίμπλες πίσω από την πλάτη, αλλά και άστοχα σουτ. Μερικές όμορφες ενέργειας, αλλά σε καμία περίπτωση ένα «φαινόμενο» που θα έφθασε μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κυριαρχώντας απέναντι στους καλύτερους παίκτες του πλανήτη.