Ο Νίκολα Γιόβιτς πονάει ακόμα στον αστράγαλο - Δύσκολα θα προλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Νίκολα Γιόβιτς πονάει ακόμα στον αστράγαλο - Δύσκολα θα προλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γιώργος Γαβριλάκης 11:07 - 13.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 13.07.2024

O νεαρός φόργουορντ των Μαϊάμι Χιτ, Νίκολα Γιόβιτς, φαίνεται πως τελικά δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τη Σερβία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο αστράγαλος του 21χρονου έχει πρόβλημα, που δύσκολα θα ξεπεραστεί μέσα σε δύο εβδομάδες.

Στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας των Σέρβων, ο Νίκολα Γιόκιτς εμφανίστηκε φορώντας ειδική μπότα για να προστατεύει τον τραυματισμένο του αστράγαλο. Είχε χτυπήσει λίγο καιρό πριν, αγωνιζόμενους με τους Μαϊάμι Χιτ στο NBA και παρά το γεγονός ότι αρχικά υπήρχε η πεποίθηση και η ιατρική πρόβλεψη πως θα προλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τώρα κάτι τέτοιο φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί.

Σύμφωνα με την Meridian Sports, ο 21χρονος φόργουορντ, παίκτης του «μαγικού πλανήτη» από το 2022 και στέλεχος της Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στην πορεία μέχρι την κατάκτηση του ασημένιο μεταλλίου, είναι σχεδόν αδύνατο να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και πλέον οι πιθανότητες για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες (που παρεμπιπτόντως ξεκινούν στις 26 Ιουλίου) είναι πολύ περιορισμένες.

Τα power ranking για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Στο No 1 οι ΗΠΑ, σε ποια θέση τοποθετείται η Ελλάδα
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

13:13 - 12.07.2024

Τα power ranking για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Στο No 1 οι ΗΠΑ, σε ποια θέση τοποθετείται η Ελλάδα

Η FIBA ανακοίνωσε με ιεραρχική σειρά τη δυναμικότητα των ομάδων που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησή της. Στην πρώτη εξάδα η Εθνική ομάδα και στην κορυφή η Team USA.

Μάλιστα, ο Γιόβιτς δεν ταξίδεψε καν στη Γαλλία για το φιλικό προετοιμασίας με τους «τρικολόρ» και ήδη ο κόουτς Σβέτισλαβ Πέσιτς καταστρώνει τα πλάνα του για το Παρίσι χωρίς να υπολογίζει ιδιαίτερα σε έναν παίκτη με τεράστια προοπτική που ήδη το παιχνίδι του βρίσκεται στο υψηλό επίπεδο. Πέρσι, στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχε 10,1 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ μέσο όρο, ενώ με τους Μαϊάμι Χιτ τις περισσότερες αγωνιστικές βραδιές εμφανίζεται ακόμα και ως μέλος της πρώτης πεντάδας.

Τη σεζόν 2023-24 στο ΝΒΑ αγωνίστηκε σε 46 ματς, τα 38 ως βασικός και σε 19,5 λεπτά χρόνο συμμετοχής κατέγραψε στη στατιστική του 7,7 πόντους με 39,9% στα τρίποντα, 4,2 ριμπάουντ και 2 ασίστ μέσο όρο.