O Μπατούμ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Γαλλίας και οι Καταλανοί ακόμα τον... βρίζουν! (vid)

O Μπατούμ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Γαλλίας και οι Καταλανοί ακόμα τον... βρίζουν! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:57 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 17.09.2024

Ο Νικολά Μπατούμ ανακοίνωσε πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έπαιξε για τελευταία φορά με την εθνική Γαλλίας, εισέπραξε θαυμασμό, ευχές, αλλά όχι από την Βαρκελώνη, μια πόλη που δεν ξερνά το ματς του 2012, τότε που είχε χτυπήσει ύπουλα τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Ο Νικολά Μπατούμ αρχικά είχε σκεφτεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού να αποσυρθεί από την ενεργό δράση συνολικά. Τελικά, βρήκε ένα ακόμα συμβόλαιο (διετούς διάρκειας) στο NBA και επέστρεψε στο Λος Άντζελες για τους Κλίπερς. Μόνο που δεν σκοπεύει να φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο.

Η εντυπωσιακή πορεία μέχρι την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου μετά την ήττα στο τελικό του Paris 2024 από τις ΗΠΑ, ήταν η τελευταία του λαμπρή στιγμή με τους «τρικολόρ». Μιας καριέρας που... αποθεώθηκε, υποκλίθηκαν συμπαίκτες και αντίπαλοι, εκατομμύρια φίλαθλοι αλλά κανένας Καταλανός.

Στη Βαρκελώνη τη μέρα που ο 35χρονος Γάλλος φόργουορντ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (τέως Twitter) πως «ήρθε η ώρα να κλείσουμε αυτό το υπέροχο κεφάλαιο και να δώσουμε τη σκυτάλη στη νέα γενιά», εκείνοι σκέφτηκαν... «στο καλό και να μας γράφεις».

Ο Μπατούμ θυμήθηκε την πρώτη του εμφάνιση με την εθνική ομάδα ως ανήλικος κόντρα στην Τουρκία και οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα την αναμέτρησης της Γαλλίας με την Ισπανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012). Tότε που ο Μπατούμ βλέποντας την ομάδα του να χάνει και να βιώνει τον αποκλεισμό, έχασε την ψυχραιμία του και έριξε μια ύπουλη γροθιά στα... ευαίσθητα του Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Του ιστορικού αρχηγού της Μπαρτσελόνα, ο οποίος πλέον είναι ο general manager της.

Στην αποχαιρετιστήρια ανάρτησή του πάντως, ο Μπατούμ ευχαρίστησε τους... πάντες. «Είκοσι χρόνια από τη ζωή μου με αυτή τη μπλε φανέλα. Από το πρώτο μου τουρνουά στην Αυστρία μέχρι τον τελικό κόντρα στις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το να φοράω τη φανέλα της γαλλικής ομάδας είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί στην καριέρα μου και θα είμαι αιώνια ευγνώμων. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου για αυτές τις αναμνήσεις ζωής, ευχαριστώ όλο το προσωπικό με το οποίο συνεργαζόμασταν κάθε καλοκαίρι, ευχαριστώ φυσικά και τον κόουτς Βινσάν Κολέ», έγραψε και στον επίλογο ανέφερε «σας ευχαριστώ όλους για την αμέριστη υποστήριξη και την αγάπη που μου δίνατε πάντα. Είμαι περήφανος που συνέβαλα στη συγγραφή μέρους της ιστορίας του γαλλικού μπάσκετ. Τώρα για τους νέους, η γαλλική ομάδα είναι σε καλά χέρια και ξέρω ότι αυτή η φανέλα θα συνεχίσει να λάμπει».