Ο Νίκολα Τόπιτς έχει πρόβλημα στο γόνατο - Ίσως επηρεάσει τη θέση του στο NBA Draft (vid)
i

© Euroleague Basketball

Ο Νίκολα Τόπιτς έχει πρόβλημα στο γόνατο - Ίσως επηρεάσει τη θέση του στο NBA Draft (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:31 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 08:38 - 06.06.2024

Ο τραυματισμός του Νίκολα Τόπιτς αφορά μερική ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο, κάτι πουθ επιβεβαίωσε και ο ατζέντης του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος πάντως δεν θεωρεί πως ο 19χρονος Σέρβος γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα θα υποχωρήσει θέσεις στον Draft της 27ης Ιουνίου.

Η αξία του και η προοπτική του έχει διαπιστωθεί εδώ και πολλούς μήνες. Πριν καν πάει στον Ερυθρό Αστέρα, από τον καιρό που έπαιζε στην Μέγκα -ομάδα που ανέδειξε τον τρεις φορές MVP του NBA, Νίκολα Γιόκιτς.

Ο Νίκολα Τόπιτς θεωρείται ο νέος Γκόραν Ντράγκιτς. Θυμίζει πολύ σε στυλ και χαρίσματα τον Σλοβένο, ο οποίος αγωνίστηκε με τεράστια επιτυχία στο NBA από το 2008 έως το 2023. Δεν είναι λίγοι μάλιστα, αυτοί που συγκρίνουν τον 19χρονο Σέρβο γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα ακόμα και με τον Λούκα Ντόντσιτς!

Η αλήθεια θα φανερωθεί τα επόμενα χρόνια πάνω στα παρκέ και ο Τόπιτς, ο οποίος θεωρείται πως θα είναι ένας από τις πρώτες 10 επιλογές στο Draft της 27η Ιουνίου, περιμένει να δει ποια ομάδα του «μαγικού πλανήτη» θα αποκτήσει τα δικαιώματά του. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προπονηθεί στα προγράμματα Combine που διοργανώνουν οι Αμερικάνοι (στο Τρεβίζο εν προκειμένω), ώστε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα που έχουν γι' αυτόν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και αυτό γιατί είναι τραυματίας. Και μάλιστα έχει υποστεί μερική ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο.

Θα παρευρεθεί πάντως στο Τρεβίζο για να εξεταστεί και από τους Αμερικάνους γιατρούς στο NBA Draft Combine που γίνεται στην ιταλική πόλη, ώστε να έχουν και αυτή την πλήρη εικόνα της υγείας του και μοιραία δημιουργείται η αμφιβολία για την τελική του θέση στο Draft.

Οι πρώτες προβλέψεις ανέφεραν πως οι Σαν Αντόνιο Σπερς ήταν αποφασισμένοι να τον επιλέξουν στο Νο 4, ενώ ακόμα και οι ποιο απαισιόδοξοι ή οι λιγότερο θαυμαστές του ταλέντου του, δεν τον τοποθετούσαν -σε καμία περίπτωση- κάτω από το Νο 10. Για τον ατζέντη του πάντως, Μίσκο Ρασνάτοβιτς, ο οποίος έσπευσε να ενημερώσει από νωρίς τις ομάδες του ΝΒΑ πως ο νεαρός όντως, έχει πρόβλημα στο γόνατο, «δεν πρόκειται ο τραυματισμός να επηρεάσει την άποψη που έχουν όλοι για τον Τόπιτς», ενώ εξήγησε στο ESPN πως «στείλαμε στην Αμερική όλες τις εξετάσεις και τις μαγνητικές και μας είπαν ότι το γόνατό του είναι σταθερό και δεν έχει υποστεί καμία αλλοίωση».

Η κρυφή επιθυμία του Νίκολα Γιόκιτς: Θέλει μαζί του στους Νάγκετς τον Βασίλιε Μίτσιτς! (vid)
NBA

18:06 - 01.06.2024

Η κρυφή επιθυμία του Νίκολα Γιόκιτς: Θέλει μαζί του στους Νάγκετς τον Βασίλιε Μίτσιτς! (vid)

Ο Βασίλιε Μίτσιτς έκανε αίσθηση με το παιχνίδι του από τη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα των Χόρνετς, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι θα κατοικεί στη Σάρλοτ και τη νέα σεζόν. Οι φήμες επιστροφής του στην Ευρώπη υπάρχουν (σαν καπνό, χωρίς όμως φωτιά), ενώ ο Νίκολα Γιόκιτς θα ήταν πολύ χαρούμενος αν οι Νάγκετς τον έπαιρναν μαζί τους στο Ντένβερ.

Επίσης, ο Νίκολα Τόπιτς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι όποια κι αν είναι η θέση του στο Draft, ακόμα κι αν όντως οι Σπερς τον πάρουν στο Νο 4 ή όπου κι αν καταλήξει, την επόμενη σεζόν θα αγωνιστεί (όταν ξεπεράσει τον τραυματισμό του) και πάλι στην Euroleague με τον Ερυθρό Αστέρα. Ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα και πνευματικά και σωματικά για το... άλμα.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς και αφού πρώτα είχε καταγράψει εκπληκτικά νούμερα με τη Μέγκα του Βελιγραδίου (18,6 πόντους και 6,9 ασίστ), πήρε μεταγραφή για τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά δεν πρόλαβε να βοηθήσει την ομάδα του κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλου, παρά μόνο σε λίγα ματς. Διότι, τραυματίστηκε, έμεινε εκτός για τρεις μήνες και όταν επέστρεψε τον Απρίλιο εντός του μήνα υπέστη την μερική ρήξη στο σύνδεσμο πουν