Ο Νίκος Οικονόμου ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ερμή Σχηματαρίου: «Εδώ είναι το... σπίτι μου!»

Ο Νίκος Οικονόμου ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ερμή Σχηματαρίου: «Εδώ είναι το... σπίτι μου!»

Sportal newsroom 12:48 - 23.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:53 - 23.06.2024

Ο Ερμής Σχηματαρίου ανακοίνωσε την παραμονή του Νίκου Οικονόμου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2028.

Αυτό που επιθυμούσαν και οι δύο συνεργαζόμενες πλευρές έγινε πράξη. Ο Νίκος Οικονόμου θα συνεχίσει να είναι ο προπονητής του Ερμή Σχηματαρίου, που ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα και το νέο συμβόλαιο του πάλαι ποτέ σταρ του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα (μεταξύ άλλων).

Ο Οικονόμου βρέθηκε στο Σχηματάρι πρώτη φορά το 2019, τότε που ο σύλλογος αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα National League 2 και την σεζόν που ολοκληρώθηκε (2023-24) κατάφερε να την οδηγήσει στο Final Four της Elite League. Δηλαδή βρέθηκε ένα βήμα, πριν την δική του επιστροφή, με άλλο πόστο αυτή τη φορά, στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετμπολ.

«Έχω πει πολλές φορές πως ο Ερμής είναι το σπίτι μου. Συνεχίζουμε με το βλέμμα στο μέλλον και με πολλή δουλειά να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει», ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Οικονόμου μετά την ανακοίνωση της νέας συνεργασίας.

Ο Νίκος Οικονόμου στο Sportal: «Ο Σλούκας ήταν η καλύτερη επιλογή στη μετά Σπανούλη εποχή» (vid)
EUROLEAGUE

17:23 - 18.05.2023

Ο Νίκος Οικονόμου στο Sportal: «Ο Σλούκας ήταν η καλύτερη επιλογή στη μετά Σπανούλη εποχή» (vid)

Ο Νίκος Οικονόμου μιλάει στο Sportal για την προσπάθεια του Ολυμπιακού στο Κάουνας να φτάσει στην κούπα, αναφέρεται σε Σλούκα, Βεζένκοφ, κάνει λόγο για την παρακαταθήκη του αείμνηστου Ίβκοβιτς, θυμάται τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς και την σιδηρά πειθαρχία του μέσα από δύο άγνωστα περιστατικά

Η ανακοίνωση του Ερμή Σχηματαρίου

«Ο Ερμής είναι το "παιδί" του, είναι η οικογένειά του. Το 2019, όταν ήρθε σε μία κωμόπολη της Βοιωτίας, που εκπροσωπούσε ομάδα στη Γ’ Εθνική, ρωτήθηκε τον λόγο που επέλεξε να πάει σε ομάδα της τρίτης εθνικής κατηγορίας. Ο ίδιος είχε απαντήσει "Μη με ρωτάτε που πάω, αλλά το που θέλω να φτάσω".

Περίπου πέντε χρόνια αργότερα, ο πήχης εξακολουθεί να ανεβαίνει δια χειρός του Νίκου Οικονόμου πρωτίστως. Το όραμά του, το όραμά μας, δεν έχει ταβάνι. Και για τον λόγο αυτό και για άπειρους ακόμη, ο Ερμής Σχηματαρίου βρίσκεται στην πανευτυχή θέση να ανακοινώσει την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας του με τον εμπνευστή προπονητή Νίκο Οικονόμου έως και το 2028! Τέσσερα χρόνια ακόμη με τον Νίκο Οικονόμου στο τιμόνι. Μία επέκταση συνεργασίας που δίνει συνέχεια στα πέντε χρόνια επιτυχιών και δεσμεύεται με υψηλότερους στόχους και με ένα όραμα που πηγάζει μέσα από τη… σπίθα που λάμπει στα μάτια του ίδιου!».

Τέσσερα χρόνια ακόμη με τον Νίκο Οικονόμου στο τιμόνι. Μία επέκταση συνεργασίας που δίνει συνέχεια στα πέντε χρόνια επιτυχιών και δεσμεύεται με υψηλότερους στόχους και με ένα όραμα που πηγάζει μέσα από τη… σπίθα που λάμπει στα μάτια του ίδιου!».