Νίκος Ρογκαβόπουλος: Ένας... Δούκας στη Μπασκόνια!

Νίκος Ρογκαβόπουλος

i

© Intime

Νίκος Ρογκαβόπουλος: Ένας... Δούκας στη Μπασκόνια!

Νίκος Καλαμπάκας 18:36 - 19.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:23 - 14.08.2024

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος ετοιμάζεται να συστηθεί στο κοινό της Euroleague αφού η Μπασκόνια του έδωσε μια θέση στο ρόστερ της και το Sportal σας παρουσιάζει το ταξίδι του Έλληνα διεθνή από τα παρκέ της Α2 στα γήπεδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής λίγκας!

Μπορεί στις αρχές του καλοκαιριού ο στόχος του να ήταν να επιλεγεί στο ντραφτ από ομάδα του ΝΒΑ, όμως η τύχη του άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στην Euroleague και πλέον ο Νίκος Ρογκαβόπουλος ετοιμάζεται να κάνει το δικό του «ξέσπασμα» στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Αν και δούλεψε με 8 ομάδες του ΝΒΑ, ο πρώην παίκτης της Μαρκεζεφέντι δεν κατάφερε φέτος να βρει το «κλειδί» που θα τον οδηγήσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Ο ίδιος φυσικά δεν απογοητεύτηκε, ανασύνταξε τις δυνάμεις του και πλέον ανήκει σε μια ιστορική ομάδα της Euroleague, φιλοδοξώντας να κερδίσει εμπειρίες και να μπορέσει να γίνει σημείο αναφοράς της Μπασκόνια.

Στη Βιτόρια φιλοδοξεί να εξελίξει το παιχνίδι του. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που επέλεξε τους Βάσκους, μια ομάδα που αρέσκεται να δουλεύει με νερούς παίκτες και να τους κάνει στέρες του μπάσκετ. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα ακούει στο όνομα του Ντάριους Τόμπσον. Από rookie της Euroleague την περσινή σεζόν, ο Αμερικάνος είναι πλέον ένας από τους καλύτερους γκαρντ των ευρωπαϊκών γηπέδων, εξαργυρώνοντας το πέρασμά του από τη Μπασκόνια με μια μεταγραφή στην Εφές που φιλοδοξεί να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης, έπειτα από την περσινή σεζόν στην οποία έχασε το τρένο των playoffs.

Ο Ρογκαβόπουλος άλλωστε είχε παραδεχθεί σε συνέντευξή του στο Sportal ότι στη Βιτόρια θέλει να δουλέψει προκειμένου να γίνει καλύτερος και να αποκτήσει εμπειρίες.

O Δούκας, η ΑΕΚ, ο Προμηθέας η άρνησή του να πάει στη Ρεάλ και η Τουρκία που τον αναγέννησε

Το ταξίδι του Νίκου Ρογκαβόπουλου στα παρκέ της Euroleague, δεν ήταν στρωμένο με ροδοπέταλα. Ο ίδιος από μικρή ηλικία είχε δείξει ότι έχει όλα τα φόντα ώστε να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο. ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με τον Δούκα στα γήπεδα της Α2 τη σεζόν 2016-2017 ενώ η επόμενη χρονιά τον βρήκε στην ΑΕΚ. Είχε υπογράψει για έξι χρόνια, όμως η συνεργασία αυτή δεν έμελλε να στεριώσει. 

Με την Ένωση κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 2020, ενώ στις 17 Φεβρουαρίου του 2019 είχε πάρει το Διηπειρωτικό, αφού η ομάδα του είχε επιβληθεί της Φλαμένγκο. Στις 28 Ιουλίου του 2021 έρχεται η ώρα να κατηφορίσει προς την Πάτρα για λογαριασμό του Προμηθέα, με τον οποίο αγωνίστηκε στο Eurocup.

Ακολουθεί η τουρκική Μερκεφέντι στην οποία κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις και κερδίζει το εισιτήριο για τη Μπασκόνια.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Ο ίδιος είχε την ευκαιρία πολύ νωρίτερα να ανοίξει τις πόρτες της Euroleague, όμως το 2016 είχε αρνηθεί το επαγγελματικό συμβόλαιο που του είχε προσφέρει η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν κοίταξαν ποτέ προς το μέρος του, οπότε η Μπασκόνια βρήκε την ευκαιρία να τον κάνει δικό της και να του χαρίσει την ευκαιρία να λάμψει στο ανώτατο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.