O Νίκος Χουγκάζ πάει... Ισπανία: Η Ανδόρα ανακοίνωσε την απόκτησή του

O Νίκος Χουγκάζ πάει... Ισπανία: Η Ανδόρα ανακοίνωσε την απόκτησή του

Γιώργος Γαβριλάκης 14:01 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 10.07.2024

Παίκτης της Ανδόρας είναι ο Νίκος Χουγκάζ, ο οποίος ανακοινώθηκε επίσημα από τον ισπανικό σύλλογο και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Από τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι και από εκεί στην Ανδόρα. Ο Νίκος Χουγκάζ ξεκινά... διεθνή καριέρα, καθώς στα 23 του χρόνια επέλεξε την ισπανική ομάδα για να συνεχίσει την σταδιοδρομία του και είναι η δεύτερη φορά που ξενιτεύεται.

Πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, αρχικά για τον Πανιώνιο και ακολούθως για τον Ιωνικό, πριν γίνει «πράσινος» και στη συνέχεια «πρίγκιπας», ο Χουγκάζ είχε θητεύσει στο Κολέγιο Νορθουέστερν Στέιτ (2019-2020), εκεί όπου σπουδάζει πλέον και ο αδελφός του Ρόμπερτ, αλλά τώρα πήρε μεταγραφή εκτός των συνόρων ως επαγγελματίας παίκτης.

Τη νέα σεζόν λοιπόν, ο ανερχόμενος φόργουορντ θα αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την Liga Endesa, εκεί όπου η Ανδόρα την σεζόν που τελείωσε βρέθηκε λίγες θέσεις μακριά από τα Playoffs.

Η ομάδα έχασε τον Δομινικανό γκαρντ, Ζαν Μοντέρο, ο οποίος πήγε στην Βαλένθια, αλλά πλέον αναζητά τρόπους για να ενισχυθεί και ο Χουγκάζ είναι μία από τις πρώτες της κινήσεις.

To Μαρούσι παίζει... Ευρώπη - Το FIBA Europe Cup ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τη νέα σεζόν
ΜΠΑΣΚΕΤ

12:18 - 10.07.2024

To Μαρούσι παίζει... Ευρώπη - Το FIBA Europe Cup ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τη νέα σεζόν

Ανάμεσα στις 15 ομάδες που θα διεκδικήσουν θέση στην κανονική περίοδο του Europe Cup που διοργανώνει για δέκατη χρονιά η FIBA, βρίσκεται και το Μαρούσι. Στις 19 Ιουλίου θα μάθει τους αντιπάλους του στην πορεία πρόκρισης στην κανονική περίοδο του θεσμού.

Τη σεζόν που μας πέρασε (2023-24) με τη φανέλα του Περιστερίου κατέγραψε στη στατιστική του 6,6 πόντους και 3,4 ριμπάουντ σε 17 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Γενικά το αγωνιστικό του προφίλ, δηλαδή ένας φόργουορντ ανερχόμενος με αποτελεσματικό μακρινό σουτ, «ήταν αυτό που αναζητούσαμε», είπε ο General Manager της Ανδόρας, Φρανσέσκ Σολάνα και κατέληξε πως «είναι επίσης αθλητικός και καλός ριμπάουντερ. Έχει όλα τα προσόντα για να εξελιχθεί και θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε ως ομάδα».