Από την Μύκονο στην Γερμανία για τους Άρτλαντ Ντράγκονς ο Χουχούμης

Νίκος Χουχούμης

Από την Μύκονο στην Γερμανία για τους Άρτλαντ Ντράγκονς ο Χουχούμης

Χρήστος Τσάλτας 15:19 - 01.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:54 - 14.08.2024

Ο Νίκος Χουχούμης θα συνεχίσει την καριέρα του στην Γερμανία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, οι Άρτλαντ Ντράγκονς έφτασαν σε συμφωνία με τον ΑΟ Μυκόνου για την αγορά του εκρηκτικού άσου.

Το ξεκίνημα της σεζόν 2023-24 βρήκε τον Νίκο Χουχούμη στη Μύκονο, για χάρη του ΑΟ, ο οποίος βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ και μια από τις κινήσεις ενίσχυσης που έκανε το καλοκαίρι ήταν η απόκτηση του 27χρονου άσου.

Στη διάρκεια της σεζόν ο έμπειρος γκαρντ έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής, κόντρα στο Ψυχικό, που αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής στην Elite League με 27 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες και στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία. Οι Άρτλαντ Ντράγκονς παρακολούθησαν την περίπτωσή του και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους. Μάλιστα για να γίνει το deal αγόρασαν τον παίκτη από τον ΑΟ Μυκόνου, καθώς στο συμβόλαιό του δεν υπήρχε buy out.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών κράτησαν αρκετές μέρες, με την ομάδα από το νησί του Αιγαίου να βάζει στα ταμεία της χρήματα από την εξέλιξη αυτή.

Την φετινή σεζόν, στο άκρως απαιτητικό πρωτάθλημα της Elite League, ο 27χρονος άσος μέτρησε 11,3 πόντους, 2,4 ριμπάουντ, 3,2 ασίστ και 54% στα δίποντα στα 15 παιχνίδια που αγωνίστηκε με την ομάδα της Μυκόνου. Όντας μάλιστα ένας εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας του φέτος. Το δεύτερο μισό της σεζόν θα τον βρει πλέον στην Γερμανία, με την Άρτλαντ Ντράγκονς να κάνει την κίνησή της και να τον βάζει στη μηχανή της.

Tags: