Ο Νιλ Σακό ήρθε από το πουθενά, ανεβάζει επίπεδο το παιχνίδι του και μαζί την Βιλερμπάν

Νιλ Σακό

Ο Νιλ Σακό ήρθε από το πουθενά, ανεβάζει επίπεδο το παιχνίδι του και μαζί την Βιλερμπάν

Χρήστος Τσάλτας 11:01 - 19.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 19.10.2024

Όταν το καλοκαίρι η Βιλερμπάν ανακοίνωσε τη μεταγραφή του από την Σολέ λίγοι έδωσαν σημασία. Μερικούς μήνες μετά όμως είναι ένας από τους παίκτες που έχει γίνει ντόρος. Ο Νιλ Σακό φωνάζει εμφατικά παρών.

Η εκκίνηση της σεζόν για την Βιλερμπάν είναι ίσως ό,τι πιο under the radar θα μπορούσε να συναντήσει κάποιος στην φετινή Euroleague. Η ομάδα του Πιερί Πουπέ ερχόταν από μια πολύ δύσκολη σεζόν, με πολλά άσχημα αποτελέσματα και το καλοκαίρι οι αλλαγές που έγιναν, σε όλα τα επίπεδα, ήταν πολλές.

Μία εξ αυτών ήταν και η μεταγραφή του Νιλ Σακό από τη Σολέ. Πρόκειται για έναν Γάλλο σέντερ που τα τελευταία χρόνια έδειξε συνέπεια στο πρωτάθλημα, ενώ αποτέλεσε στήριγμα του Τιντζανέ Σαλαούν, πριν κάνει το... άλμα για το ΝΒΑ και τους Σάρλοτ Χόρνετς.

Με αδιανόητο ξέσπασμα στο φινάλε και διαστημικό Μαλεντόν η Βιλερμπάν!
EUROLEAGUE

23:42 - 18.10.2024

Με αδιανόητο ξέσπασμα στο φινάλε και διαστημικό Μαλεντόν η Βιλερμπάν!

Η Βιλερμπάν βρέθηκε στο καναβάτσο από την Μπασκόνια λίγα λεπτά πριν τη λήξη, ωστόσο με ένα φοβερό ντεμαράζ και ένα ασύλληπτο 20-2 σερί στα τελευταία 6 λεπτά και ένα Μαλεντόν των 25 πόντων κατάφερε να πάρει την δεύτερή της νίκη στην Euroleague με 76-69.

Η μεταγραφή του στην ομάδα από τη Λυόν έγινε με το σκεπτικό να «γεμίσει» την φροντ λάιν της ομάδας και να δώσει λύσεις και ανάσες στον Τζόφρι Λοβέρν. Σε αυτά τα 4 πρώτα παιχνίδια της τρέχουσας regular season όμως, ο Σακό όχι μόνο δεν έχει τον ρόλο παγκίτη, αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται όλο και πιο επιδραστικός για την ομάδα του.

Έπειτα από την πρεμιέρα κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου μέτρησε 6 πόντους και 4 ριμπάουντ, σε μια αναμέτρηση που ήταν -για εκείνον- μια... welcome to Euroleague στιγμή, η συνέχεια ήταν μόνο ανηφορική, γεγονός το οποίο μαρτυρούν και οι αριθμοί του.

Κόντρα στην Βίρτους Μπολόνια το κοντέρ έγραψε 19 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 τάπες και 9/11 σουτ, κατακτώντας το βραβείο του MVP της αγωνιστικής μαζί με τον Σάσα Βεζένκοφ. Στο παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου μέτρησε 12 πόντους, 13 ριμπάουντ και 2 τάπες, ενώ στην αναμέτρηση με την Μπασκόνια ήταν εξίσου επιβλητικός με 14 πόντους, 12 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 5/7 δίποντα.

Σε αυτό το ξεκίνημα της Euroleague η Βιλερμπάν μετράει ρεκόρ 2-2, με τον Σακό να κάνει σπουδαία πράγματα με 12,8 πόντους, 10 ριμπάπουντ, 2,2 κλεψίματα και 1,2 τάπες, ενώ σουτάρει με 71,4% στα δίποντα και 73,3% από τη γραμμή των βολών.

Όσον αφορά τις στατιστικές κατηγορίες, ο Σακό είναι πρώτος στα ριμπάουντ συνολικά, πρώτος στα επιθετικά ριμπάουντ, πρώτος στα κλεψίματα, αλλά και τρίτος στην αξιολόγηση με 23,2 μονάδες, πίσω από τον συμπαίκτη του Τεό Μαλεντόν που είναι πρώτος με 24,5 και τον Φακούντο Καμπάτσο που μετράει 23,7 μονάδες κατά μέσο όρο.

Ο Τεό Μαλεντόν έχει τραβήξει τα βλέμματα, γεγονός απολύτως λογικό καθώς η ποιότητά του ξεχειλίζει, όμως σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν ο παίκτης που κάνει τη μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι της Βιλερμπάν είναι ο Σακό. Ένας παίκτης που μπορεί να παίξει εξαιρετικά το παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, καθώς με τα αθλητικά προσόντα του μπορεί να τελειώσει φάσεις μετά από λόμπα, ενώ και στην άμυνα είναι τρομερά συνεπής, βγάζοντας ενέργεια στο μέγιστο βαθμό.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Επιπλέον, στο επιθετικό κομμάτι έχει βελτιώσει σημαντικά το post up παιχνίδι του, δημιουργώντας προσωπική φάση, σε μια κατάσταση που τον καθιστά μόνιμη απειλή για κάθε άμυνα. Γεγονός το οποίο μπορεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο της γαλλικής ομάδας, που ήδη έχει δείξει τα δόντια της, βγάζοντας σκληράδα και τσαμπουκά στο παρκέ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!