Η Νέα Υόρκη γιορτάζει: Οι Λίμπερτι κατέκτησαν το πρωτάθλημα του WNBA!

Φωτ. IMAGO

Η Νέα Υόρκη γιορτάζει: Οι Λίμπερτι κατέκτησαν το πρωτάθλημα του WNBA!

Sportal newsroom 09:01 - 21.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:11 - 21.10.2024

Μεγάλες στιγμές ζει η Νέα Υόρκη, καθώς οι Λίμπερτι επικράτησαν των Μινεσότα Λινξ (67-62) στον 5ο τελικό του WNBA και κατέκτησαν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Το πρωτάθλημα του WNBA ήταν αμφίρροπο σε όλη τη διάρκειά του και το φινάλε του δεν μπορούσε να μην έχει ανάλογη εξέλιξη και ανάλογο φίνις. Οι Νιου Γιορκ Λίμπερτι ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και το επιβεβαίωσαν σε ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές, στο Game 5 των τελικών κόντρα στις Μινεσότα Λινξ.

Οι παίκτριες της Σάντι Μπροντέλο επιβλήθηκαν της ομάδας από τη Μινεάπολη, σε έναν τελικό που δεν είχε θέαμα, ήταν κλειστό παιχνίδι ως το τέλος, όμως στο τέλος είχε έναν πολύ μεγάλο νικητή. Για την ομάδα από τη Νέα Υόρκη αυτή ήταν η πρώτη κατάκτηση τίτλου στο WNBA, με την μεγάλη επένδυση που ξεκίνησε από την off-season του 2023 να πιάνει τόπο και να θέτει την ομάδα από το «Μεγάλο Μήλο» στην κορυφή.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν σε «σφυχτό» ροτέισιον σε όλη τη διάρκεια. Δύο λεπτά πριν από το τέλος μάλιστα οι Λίμπερτι βρέθηκαν στο +4 με την Στιούαρτ (58-54), όμως οι Λινξ με Μακμπράιντ και Κόλιερ το σκηνικό ανατράπηκε ένα λεπτό πριν από το τέλος (58-60). Η Στιούαρτ με 2 βολές έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, 5 δεύτερα πριν από το τέλος διαμορφώνοντας το 60-60.

Στην παράταση η άμυνα της ομάδας της Μπροντέλο ήταν αποτελεσματική. Φέμπις και Σαμπάλι με μεγάλα σουτ έστειλαν την ομάδα της Νέας Υόρκης στο +5 (65-60). Οι Λινξ δεν είχαν απάντηση και στο τέλος η ομάδα της Νέας Υόρκης έφτασε στη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου.

Η Τζονκουέλ Τζόουνς μέτρησε 17 πόντους και ήταν η πρώτη σκόρερ για την πρωταθλήτρια Λίμπερτι, με την Μπρεάνα Στιούαρτ να έχει 13 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ 13 πόντους πρόσθεσαν Λεόνι Φέμπις και Νιάρα Σαμπάλι, με την δεύτερη να έρχεται από τον πάγκο και να αλλάζει τον ρυθμό του αγώνα. Στην αντίπερα όχθη, η Ναφίσα Κόλιερ έκανε μεγάλο παιχνίδι με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ 21 πόντους και 5 ασίστ μέτρησε η Κέιλα Μακμπράιντ.