Το απόλυτο μπαμ στο NBA: Στους Νιου Γιορκ Νικς ο Καρλ Άντονι-Τάουνς!
i

Καρλ Άντονι Τάουνς / © IMAGO

Το απόλυτο μπαμ στο NBA: Στους Νιου Γιορκ Νικς ο Καρλ Άντονι-Τάουνς!

Γιώργος Γαβριλάκης 06:38 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:51 - 28.09.2024

Οι Νικς έκαναν την κίνηση... ματ και απέκτησαν τον Καρλ Άντονι-Τάουνς από τους Τίμπεργουλβς, προσφέροντας στη Μινεσότα τους Τζούλιους Ραντλ, Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο, Κέιτα Μπέιτς-Ντιόπ και ένα μελλοντικό draft pick πρώτου γύρου.

Πάνω που είχαν κοπάσει οι μεταγραφικές εξελίξεις στο NBA, οι Νιου Γιορκ Νικς έκαναν μία εντυπωσιακή ανταλλαγή και απέκτησαν τον σέντερ που τόσο πολύ έψαχναν. Βέβαια, το... παράκαναν.

Διότι, αρχικά φάνηκε να διεκδικούν έναν παίκτη που θα τους βοηθούσε σημαντικά (τον Νικ Ρίτσαρντς, τον Ουόκερ Κέσλερ, τον Αϊζέια Στιούαρτ ή τον Κλιντ Καπέλα) και τελικά πήραν τον Καρλ Άντονι-Τάουνς. Έναν παίκτη που ναι μεν σκέφτονταν καιρό τώρα, αλλά φαινόταν πως η περίπτωσή του έχει εγκαταλειφθεί για φέτος.

Στην Ευρώπη μόνο ΠΑΟΚ, στο LA μόνο... χρέη: Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ με τους Κλίπερς ετοιμάζεται να «ξεπληρώσει» και να «ξεπλυθεί»
NBA

10:15 - 26.09.2024

Στην Ευρώπη μόνο ΠΑΟΚ, στο LA μόνο... χρέη: Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ με τους Κλίπερς ετοιμάζεται να «ξεπληρώσει» και να «ξεπλυθεί»

Η επιστροφή του στο ΝΒΑ από απλησίαστη υπόθεση το 2023, έγινε θέμα μερικών λεπτών το 2024 και ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, μέσω της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ, βρέθηκε στο Λος Άντζελες. Τώρα οι Κλίπερς, που τον έχουν στη μηχανή τους, τον βλέπουν περισσότερο σαν μηχανοδηγό, παρά σαν ένα πείραμα που άμα πετύχει… πέτυχε! 

Τελικά, τις τελευταίες 24 ώρες προώθησαν άμεσα την περίπτωση απόκτησής του και τα κατάφεραν! Πλέον οι Νεοϋορκέζοι αναβαθμίζουν τους στόχους τους και από εκεί που πέρσι έφθασαν ένα βήμα πριν τους τελικούς της Ανατολής, τώρα σκέφτονται το δακτυλίδι του πρωταθλητή.

Μισός και αιώνας (και λίγο παραπάνω) έχει περάσει από την τελευταία φορά που οι Νικς βρέθηκαν στην κορυφή (1973). Τώρα, όμως, δείχνουν ικανοί να βρεθούν ξανά εκεί και ο Καρλ Άντονι-Τάουνς στο πλευρό του Τζέιλεν Μπράνσον και του Μάικαλ Μπρίτζες φαντάζει ιδανικός παρτενέρ. Βέβαια, η Νέα Υόρκη για να αποκτηθεί παραχώρησε στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς τους Τζούλιους Ραντλ και Ντόντε ΝτιΒιτζέντζο, ένα μελλοντικό Draft Pick πρώτου γύρου, αλλά και ως... συμπλήρωμα τον Κέιτα Μπέιτς-Ντιόπ. Δηλαδή έναν δυναμικό πάουερ φόργουορντ (Ραντλ), ο οποίος μπαίνει στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του και έναν τρομερό σουτέρ (ΝτιΒιτσέντζο) με πολλά αμυντικά χαρίσματα.

Από την πλευρά της, η Μινεσότα... θυσίασε τον 28χρονο Δομινικάνο σέντερ, ο οποίος την περασμένη σεζόν κατέγραψε στη στατιστική του 21,8 πόντους και 8,3 ριμπάουντ μέσο όρο, για να δημιουργήσει μία ακόμα πιο ιδανική ατμόσφαιρα στον Άντονι Έντουαρντς έτσι ώστε σχεδόν όλες οι αγωνιστικές εξουσίες (εντός παρκέ) να περνούν από τα χέρια του. Τη νέα σεζόν θα παίξουν με έναν... πύργο, τον Ρούντι Γκομπέρ και ναι μεν έχασαν τον Άντονι-Τάουνς, αλλά αυτή η ώρα θα ερχόνταν σύντομα (ίσως το καλοκαίρι του 2025) και γι' αυτό φρόντισαν να αποκτήσουν μέσω της ανταλλαγής τους με τους Νικς, δύο παίκτες που μπορούν να τους συντηρήσουν στην ελίτ της Δύσης.