Ο Τζος Χαρτ χτύπησε, αλλά οι Νικς πιστεύουν πως θα παίξει στο ματς της επιστροφής στους τελικούς μετά από 24 χρόνια! (vids)

Ο Τζος Χαρτ χτύπησε, αλλά οι Νικς πιστεύουν πως θα παίξει στο ματς της επιστροφής στους τελικούς μετά από 24 χρόνια! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:29 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 29.05.2024

Για πρώτη φορά μετά το 2000 οι Νιου Γιορκ Νικς θα προσπαθήσουν (το βράδυ της Κυριακής 19/5, 22:30) να επιστρέψουν στους τελικούς της Ανατολής και ο τραυματισμός του Τζος Χαρτ στους κοιλιακούς τους ανησυχεί, αλλά οι συμπαίκτες του δεν αμφιβάλουν: «Δεν πρόκειται να λείψει», λέει ο Μπράνσον, ο Χαρτενστάιν και ο ΜακΜπράιντ.

Την τελευταία φορά που οι Νιου Γιορκ Νικς έπαιξαν στους τελικούς της Ανατολής ήταν στο ξεκίνημα του αιώνα: Το 2000! Την επόμενη σεζόν δηλαδή, από την τρελή τους πορεία που από το Νο 8 της περιφέρειας έφθασαν να διεκδικούν (και τελικά να χάνουν) το πρωτάθλημα από τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Το 2000 λοιπόν, η ομάδα από το Μεγάλο Μήλο με τους Πάρτικ Γιούινγκ, Άλαν Χιούστον, Λατρέλ Σπρίουελ στο παρκέ, τον βετεράνο Κερτ Τόμας να... βαστάει ακόμα και τον Μάρκους Κάμπι να παίζει άμυνα σαν να μην υπάρχει αύριο απέκλεισαν τους Ντιτρόιτ Πίστονς στον πρώτο γύρο, τους Μαϊάμι Χιτ στον δεύτερο και στους τελικούς της περιφέρειας έπεσαν πάνω στον Ιντιάνα Πέισερς του Ρέτζι Μίλερ. Και εκεί σταμάτησε η πορεία τους.

Τώρα, ελπίζουν πως οι Πέισερς δεν θα σταθούν και πάλι εμπόδιό τους 24 χρόνια μετά! Η σειρά των δύο βρίσκεται στο 3-3 και θα κριθεί στο Game 7, το βράδυ της Κυριακής (19/5, 22:30).

Οι Νικς που αγωνίζονται εδώ και μήνες χωρίς τον Τζούλιους Ραντλ, στην πορεία έχασαν και τους Μίτσελ Ρόμπινσον και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ενώ ο Ότζι Ανουνόμπι έχει χάσει αρκετά παιχνίδια και ο τραυματισμός του στον δικέφαλο ίσως τον αφήσει εκτός δράσης και για το πιο κρίσιμο ματς της σεζόν.

Το πρόβλημα τους όμως, αυτή τη στιγμή είναι η υγεία του Τζος Χαρτ. Του παίκτη δηλαδή, που κάλυψε όλα τα κενά, πήρε όλα τα ριμπάουντ που υπό άλλες συνθήκες θα τα έπαιρναν οι Ραντλ και Ρόμπινσον, ενώ έπαιξε άμυνες που θα μείνουν στην... ιστορία. Στο Game 6 όμως, χτύπησε στους κοιλιακούς και αποχώρησε με έντονους πόνους. Τότε ήταν που όλοι οι Νικς πάγωσαν, αλλά αυτοί που ξέρουν καλά τον Χαρτ δεν ανησυχούν ιδιαίτερα.

Ο κόουτς Τομ Θίμποντο, στη συνέντευξή Τύπου δήλωσε ακόμα άγνοια της κατάστασης του παίκτη που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των πάντων. «Θα δούμε», είπε ο προπονητής των Νικς και δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες. Τρεις συμπαίκτες του 29χρονου γκαρντ/φόργουορντ πάντως, θεωρούν πως αποκλείεται να απουσιάσει από το πιο κρίσιμο ματς της σεζόν.

«Όποιος ξέρει τον Τζος (Χαρτ) γνωρίζει πως θα κάνει τα πάντα για να παίξει», είπε ο Αϊζέια Χαρτενστάιν, ενώ ο Μάιλς ΜακΜπράιντ ενημέρωσε είναι ακόμα πιο αισιόδοξος και έδωσε την κρίσιμη πληροφορία: «Ήδη αισθάνεται καλύτερα. Είναι πολύ σκληρός τύπος και μπορεί το γεγονός ότι ζήτησε να γίνει αλλαγή να ήταν κάτι παράξενο γι' αυτόν, αλλά πιστεύω πως θα είναι μαζί μας στο έβδομο ματς».

Οι Σέλτικς θα ξεκινήσουν τους τελικούς της Ανατολής χωρίς τον Πορζίνγκις
NBA

08:52 - 18.05.2024

Οι Σέλτικς θα ξεκινήσουν τους τελικούς της Ανατολής χωρίς τον Πορζίνγκις

Είναι η μόνη ομάδα που έχει προκριθεί στους τελικούς της περιφέρειας και οι Μπόστον Σέλτικς κερδίζουν χρόνο και μέρες ξεκούρασης μέχρι να επιστρέψουν στη δράση και να αντιμετωπίσουν τους Νικς ή τους Πέισερς. Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις όμως, έχει πρόβλημα στη γάμπα και δεν θα παίξει στα επόμενα δύο ματς. Στη Δύση οι Νάγκετς και οι Τίμπεργουλβς έχουν πάει σε Game 7 και αυτό θα προσπαθησουν να... αποφύγουν οι Μάβερικς κόντρα στους Θάντερ.

Το ίδιο αισιόδοξος ήταν και ο σούπερ σταρ της ομάδας, Τζέιλεν Μπράνσον, ο οποίος αφού πρώτα δήλωσε την απογοήτευσή του για την ήττα στο Game 6 από τους Πέισερς, μίλησε για τον Χαρτ και είπε πως «θα παίξει στο επόμενο. Είναι Game 7, αποκλείεται να απουσιάσει!».