Οι Νικς βλέπουν τον Ρόμπινσον να «πονάει» και στοχεύουν στον Καπέλα

Ο Κλιντ Καπέλα με τη φανέλα των Ατλάντα Χοκς - Φωτ. IMAGO

Οι Νικς βλέπουν τον Ρόμπινσον να «πονάει» και στοχεύουν στον Καπέλα

Χρήστος Τσάλτας 11:21 - 24.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:21 - 24.09.2024

Το κενό στην θέση του σέντερ είναι μεγάλο για τους Νιου Γιορκ Νικς, καθώς ο Μίτσελ Ρόμπινσον θα μείνει εκτός μέχρι τον Δεκέμβριο, με την ομάδα του Τομ Θίμποντο να έχει βάλει στο στόχαστρο τον Κλιντ Καπέλα των Ατλάντα Χοκς.

Η προετοιμασία των Νιου Γιορκ Νικς βρίσκεται προ των πυλών, με την ομάδα από το Μεγάλο Μήλο να έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά, στοχεύοντας στο να εκθρονίσει τους Μπόστον Σέλτικς. Ως προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε το καλοκαίρι, προχωρώντας στο μεγάλο trade του Μικέλ Μπρίντζες, ενώ παράλληλα κατάφερε να «δέσει» και τον Όου Τζι Ανουνόμπι στο Madison Square Garden.

Την ίδια ώρα τα προβλήματα δεν λείπουν για τους Νικς, που ετοιμάζονται να μπουν στη σεζόν με ένα σημαντικό κενό στην γραμμή ψηλών. Ο Μίτσελ Ρόμπινσον παραμένει στα πιτς, μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τους Φιλαδέλφεια 76ερς, από τον Τζοέλ Εμπίντ, με την αποκατάστασή του να συνεχίζεται.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο εκρηκτικός σέντερ αναμένεται να επιστρέψει στη δράση τον Δεκέμβρη, καθώς ακόμα είναι ανέτοιμος να μπει σε πλήρη ρυθμό προπονήσεων. Όλα αυτά την ώρα που και ο Τζούλιους Ραντλ πονάει και αναμένεται να μην ακολουθήσει στο 100% την προετοιμασία των Νικς, αλλά να μείνει εκτός για αρκετές προπονήσεις.

Για το λόγο αυτό ο Θίμποντο και τα μέλη του front office της ομάδας βρίσκονται σε εγρήγορση τις τελευταίες ώρες, στοχεύοντας σε κίνηση που θα ενισχύσει την θέση 5 και θα κάνει ακόμα πιο ισχυρό το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν.

Στο πλαίσιο αυτό η περίπτωση που έχει ξεχωρίσει στη Νέα Υόρκη είναι αυτή του Κλιντ Καπέλα. Ο Ελβετός σέντερ αγωνίζεται στους Ατλάντα Χοκς τα τελευταία χρόνια και ήδη οι Νικς έχουν ανοίξει κύκλο επαφών με την ομάδα από την Τζόρτζια, για να δουν τις διαθέσεις τους για ενδεχόμενο deal. Για την ώρα δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις επαφές, ωστόσο οι Νικς είναι ενεργοί στην αγορά και θέλουν άμεσα έναν σέντερ που να δίνει όγκο και δύναμη κοντά στο καλάθι.

Για πάνω από μία δεκαετία ο Καπέλα είναι ένας από τους σέντερ που κάνουν τη διαφορά στα παρκέ του ΝΒΑ, έχοντας αγωνιστεί σε Χιούστον Ρόκετς και Ατλάντα Χοκς. Διακρίνεται για την έφεσή του στο ριμπάουντ, αλλά και την αποτελεσματικότητά του, τόσο στο post up παιχνίδι, όσο και σε αυτό πάνω από τη στεφάνη, γεγονός που τον έχει φέρει ανάμεσα στους καλύτερους και πιο συνεπείς σέντερ της λίγκας.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!