H πλήρης δομή της ανταλλαγής του Τάουνς στη Νέα Υόρκη και τα όνειρα των Νικς για το πρώτο... δακτυλίδι μετά το 1973
i

Τζέιλεν Μπράνσον, Καρλ-Άντονι Τάουνς / © IMAGO

H πλήρης δομή της ανταλλαγής του Τάουνς στη Νέα Υόρκη και τα όνειρα των Νικς για το πρώτο... δακτυλίδι μετά το 1973

Γιώργος Γαβριλάκης 13:00 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:28 - 02.10.2024

Οι Νικς ολοκληρώνουν τα διαδικαστικά για να επισημοποιηθεί η ανταλλαγή που θα τοποθετήσει στο ρόστερ τους τον Καρλ-Άντονι Τάουνς, ενώ ήδη στη Νέα Υόρκη πριν καν ενταχθεί το νέο τους αστέρι εστιάζουν στον στόχο τους, που είναι πλέον ξεκάθαρος: Η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κάτι που δεν έχουν πανηγυρίσει οι Νεοϋορκέζοι τα τελευταία 51 χρόνια!

Η μετακίνηση του Καρλ-Άντονι Τάουνς από τη Μινεσότα στη Νέα Υόρκη είναι εδώ και μέρες... τελειωμένη υπόθεση. Μόνο που χρειάζεται να γίνουν κάποια διαδικαστικά-γραφειοκρατικά ζητήματα για να οριστικοποιηθεί η ανταλλαγή και να βρεθεί κάθε παίκτης που εμπλέκεται στη νέα του ομάδα.

Ανάμεσά τους και οι Τζούλιους Ραντλ, Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο και Κέιτα Μπέιτς-Ντιόπ, που σύντομα θα ανήκουν και επίσημα στους Τίμπεργουλβς.

Η... σκληρή πραγματικότητα του NBA: O Τζούλιους Ραντλ έκανε δωρεά 1,3 εκατομμυρίων σε σχολείο του Μπρονξ και δύο μέρες μετά οι Νικς τον έδιωξαν από τη Νέα Υόρκη
NBA

10:10 - 28.09.2024

Η... σκληρή πραγματικότητα του NBA: O Τζούλιους Ραντλ έκανε δωρεά 1,3 εκατομμυρίων σε σχολείο του Μπρονξ και δύο μέρες μετά οι Νικς τον έδιωξαν από τη Νέα Υόρκη

Πριν καν κοπάσει η αποθέωσή του από ολόκληρη τη Νέα Υόρκη για τη συνεισφορά του στην πόλη, μέσω τις θαρραλέας δωρεάς του (ύψους 1,3 εκατ. δολαρίων) σε σχολείο του Μπρονξ, οι Νικς ενημέρωσαν τον Τζούλιους Ραντλ πως πρέπει να εγκαταλείψει to Μεγάλο Μήλο και πως πλέον ανήκει στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Σε αυτή την ιστορία εμπλέκεται -με έναν... περίεργο τρόπο- και η Παρτίζαν, που θα πάρει περί τις 800.000 δολάρια από τους Νικς για το buy out του Ντουέιν Ουάσινγκτον, τα δικαιώματα του οποίου θα στείλουν οι Νικς στη Σάρλοτ, μαζί με τους ΝταΚιουάν Τζέφρις, Τσάρλι Μπράουν, αλλά και τα δικαιώματα του Τζέιμς Νάτζι, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός από την Μπαρτσελόνα στην Χιρόνα. Οι Χόρνετς πάντως, θα αποδεσμεύσουν μονομιάς τον Ντουέιν Ουάσινγκτον, για να επανατοποθετηθεί εκείνος στο ρόστερ της Παρτίζαν. Από το Βελιγράδι πάντως, ο συγκεκριμένος δεν θα χρειαστεί να φύγει ούτε στιγμή.

Όλα αυτά λίγο απασχολούν τους (απαιτητικούς) φιλάθλους της Νέας Υόρκης, που έχουν μία συγκεκριμένη παράδοση τα τελευταία χρόνια: Γρήγορα ενθουσιάζονται και ακόμα πιο γρήγορα απογοητεύονται. Οι περισσότεροι όμως, δεν θυμούνται καν -ακόμα κι αν ζούσαν ήταν μικροί- την τελευταία φορά που η ομάδα από το Μεγάλο Μήλο κατέκτησε δακτυλίδι πρωταθλητή στο NBA. Διότι, αυτό συνέβη το μακρινό 1973, τότε που στην ομάδα ηγέτες ήταν οι θρυλικοί Ουόλτερ Φρέιζιερ και Ερλ Μονρό.

Όνειρα αναγεννήθηκαν ανά τα χρόνια, η ομάδα έφθασε στους τελικούς το 1994 και το 1999, αλλά ηττήθηκε από τους Χιούστον Ρόκετς και τους Σαν Αντόνιο Σπερς, αντίστοιχα. Η περσινή σεζόν όμως, αναζωπύρωσε το πάθος του Madison και η πορεία μέχρι τους ημιτελικούς της Ανατολής (αποκλείστηκαν έχοντας πολλούς τραυματίες, από τους Ιντιάνα Πέισερς), άλλαξε τη διάθεση. Που εκτινάχθηκε κατ' αρχάς με την απόκτηση του Μάικαλ Μπρίτζες, αλλά και τώρα που στην ομάδα σύντομα θα ενσωματωθεί ο Καρλ-Άντονι Τάουνς. Οι δυο τους μαζί με τους Τζέιλεν Μπράνσον, Τζος Χαρτ και Ότζι Ανουνόμπι συνθέτουν μία από τις καλύτερες πεντάδες ολόκληρου του NBA.

Οι Νικς έχουν βάλει... φωτιά στην ανατολική περιφέρεια, από την οποία προέρχονται οι πρωταθλητές του 2024, Μπόστον Σέλτικς, οι Φιλαδέλφεια Σίξερς που έχουν βάλει τον πήχη όσο πιο ψηλά γίνεται, ενώ οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Ντέιμιαν Λίλαρντ σκοπεύουν να διεκδικήσουν και αυτοί δάφνες.