Οι Νικς αποδέσμευσαν τον άτυχο Σάμετ αλλά το πρόβλημα τους είναι... άλλο: Το «σπασμένο» σουτ του Μάικαλ Μπρίτζες (vids)

Οι Νικς αποδέσμευσαν τον άτυχο Σάμετ αλλά το πρόβλημα τους είναι... άλλο: Το «σπασμένο» σουτ του Μάικαλ Μπρίτζες (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:15 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 20.10.2024

Ο Λάντρι Σάμετ έσπασε το χέρι του και αυτός ήταν ο λόγος που έχασε την τελευταία θέση στο ρόστερ των Νιου Γιορκ Νικς που πλέον ψάχνουν έναν ακόμα γκαρντ για να γεμίσουν την περιφέρεια, κυρίως όμως προσπαθούν να καταλάβουν τι έπαθε ο Μάικαλ Μπρίτζες και δεν μπορεί να σουτάρει... φυσιολογικά!

Είχαν αποφασίσει πως ο Λάντρι Σάμετ αξίζει μία θέση στο τελικό ρόστερ και πως το αποτελεσματικό του μακρινό σουτ θα ήταν πολύτιμο για τους Νιου Γιορκ Νικς. Μόνο που ο 27χρονος γκαρντ στάθηκε τρομερά άτυχος. Λίγες μέρες πριν κανονιστεί το ραντεβού για να μετατρέψουν το μη εγγυημένο του συμβόλαιο σε εγγυημένο, τραυματίστηκε.

Οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν πως το χέρι του Λάντρι Σάμετ είναι σπασμένο και όχι μόνο θα χάσει ένα μεγάλο διάστημα στη σεζόν, αλλά έχασε ήδη και την προοπτική να αγωνιστεί στην ομάδα της Νέας Υόρκης. Οι Νικς τον «έκοψαν» από το ρόστερ τους και τώρα, τρεις μέρες πριν ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια (ξημερώματα 23/10) ψάχνουν μία τελευταία προσθήκη. Έναν παίκτη που θα δίνει βοήθειες στα γκαρντ, πίσω από τον ηγέτη Τζέιλεν Μπράνσον και τους Μάιλς ΜακΜπράιντ, Κάμερον Πέιν.

ΝΒΑ action… εστί: Το δοξαστικό πρωτάθλημα ξεκινά και οι «πενταστέρινες» παίρνουν θέση στα παρκέ του μαγικού πλανήτη
NBA

08:14 - 20.10.2024

ΝΒΑ action… εστί: Το δοξαστικό πρωτάθλημα ξεκινά και οι «πενταστέρινες» παίρνουν θέση στα παρκέ του μαγικού πλανήτη

Αν κάποιος όλον τον κόσμο γύρισε, Ανατολή και Δύση, μα σαν και τέτοια λίγκα δεν έχει συναντήσει, τότε μάλλον βρέθηκε στον «μαγικό πλανήτη» του NBA. Η regular season εκκινεί τα ξημερώματα της 23ης Οκτωβρίου, γι΄ αυτό πάμε να δούμε τα… αφεντικά των δύο περιφερειών σε ομαδικό επίπεδο και τις καλύτερες πεντάδες με τα μεγαλύτερα «αστέρια», που πρόκειται να επηρεάσουν περισσότερο τις εξελίξεις.

Αυτή είναι η προτεραιότητα των Νιου Γιορκ Νικς, αλλά το άγχος τους είναι άλλο και έχει να κάνει με τον Μάικαλ Μπρίτζες. Ο παίκτης που αποκτήθηκε για να τοποθετηθεί δίπλα στον Μπράνσον με την προοπτική οι δυο τους να κάνουν... πάταγο στην επίθεση, ξαφνικά αρχίζει να τρομάζει με τον τρόπο που σουτάρει. Όχι όμως, τους αντιπάλους του αλλά την ίδια του την ομάδα.

Κι αυτό δεν συμβαίνει απλώς γιατί στην preseason ήταν εκνευριστικά άστοχος, αλλά γιατί -κατά κάποιον περίεργο λόγο- έχει αλλάξει το στυλ που σουτάρει. Και η νέα μηχανική που χρησιμοποιεί ο 28χρονος σταρ μοιάζει να είναι ολοκληρωτικά λάθος. Εκτελεί λες και τον ενοχλεί κάτι. Λες και κάπου πονάει.

Τα στιγμιότυπα από τη συμμετοχή του, ειδικά στο φιλικά με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, είναι... εφιαλτικά για τους Νικς και έχει αρχίσει να γίνεται λόγος πως ίσως έχει κάποιο πιο βαθύ πρόβλημα. Αν καταφέρει να συντονιστεί και να επαναφέρει το παλιό του στυλ και επιστρέψει στους μέσους όρους του, τότε είναι ικανός να γίνει πρωταγωνιστής σε μία ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο. Προς το παρόν όμως, η κατάσταση είναι ανησυχητική καθώς κάποιες φήμες αρχίσουν να αναφέρουν πως υπάρχει περίπτωση να πάσχει από Yips: Ένα νευρολογικό πρόβλημα που καταλήγει σε δυστονία και τρέμουλο και που έχει καταγραφεί ιατρικά και ιστορικά σε αθλητές, κυρίως του γκολφ.

Στο NBA το Yips κυκλοφόρησε πρόσφατα όταν ο Μαρκέλ Φουλτζ όταν ήταν στους rookie στους Φιλαδέλφεια Σίξερς ξέχασε πως σούταρε, άλλαξε το στυλ του και ακόμα δεν το έχει βρει στο 100%. Ίσως ούτε και στο 50%. Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε και πλέον το No 1 του Draft 2017 είναι ελεύθερος (από τους Ορλάντο Μάτζικ) και ακόμα δεν έχει βρει ομάδα. Εκτός κι αν οι Νικς εμπλακούν τώρα που τραυματίστηκε ο Λάντρι Σάμετ.

Tags: