O Τζος Χαρτ των Νικς έπαιξε και τα 48 λεπτά κόντρα στους Ουόριορς - Έκανε triple double και έγραψε... ιστορία! (vid)

O Τζος Χαρτ των Νικς έπαιξε και τα 48 λεπτά κόντρα στους Ουόριορς - Έκανε triple double και έγραψε... ιστορία! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:23 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:39 - 13.08.2024

Ξεκίνησε στην πρώτη πεντάδα των Νικς και δεν μετακινήθηκε από εκεί καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στους Ουόριορς. Ο Τζος Χαρτ από το All-Star και μετά έχει παίξει σε 11 ματς πάνω από 40 λεπτά, ενώ έφθασε τα πέντε triple double στην καριέρα του. Όλα, τα έχει κάνει φέτος!

Στο ποδόσφαιρο τουλάχιστον οι έξι από τους ένδεκα παίκτες παίζουν 90 λεπτά -όσο η διάρκεια ολόκληρου του ματς. Κάθε προπονητής έχει δικαίωμα να κάνει μέχρι πέντε αλλαγές, αλλά στο μπάσκετ δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός. Μπορεί ο κόουτς, αν κάνει κέφι, να αλλάζει ακόμα και ολόκληρη την πεντάδα του σε κάθε... νεκρή φάση.

Στο ΝΒΑ οι αγώνες διαρκούν 48 αγωνιστικά λεπτά (τέσσερις περίοδοι από δώδεκα η κάθε μία) και πολύ σπάνια κάποιος παίκτης δεν γίνεται αλλαγή, έστω για λίγο. Ο Τζος Χαρτ των Νικς είναι από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις.

Γενικά, η ομάδα της Νέας Υόρκης τον έχει μεγάλη ανάγκη. Είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην επίθεση και στην άμυνα και ειδικά αυτή την εποχή, που οι Νικς έχουν απουσίες (Τζούλιους Ραντλ, Μίτσελ Ρόμπινσον) παίζει σχεδόν μόνιμα πάνω περί τα 40 λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το All-Star Weekend και μετάm έχει αγωνιστεί σε 11 ματς τουλάχιστον 40 λεπτά, κάτι που στο σύνολο των 30 ομάδων του ΝΒΑ μόνο πέντε αστέρια έχουν παίξει τόσο χρόνο στο ίδιο διάστημα.

Στο Γκόλντεν Στέιτ πάντως, ο προπονητής του, Τομ Τιμποντό, τον ξεκίνησε στην πρώτη πεντάδα και δεν τον έβγαλε από το παρκέ ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Έκατσε στον πάγκο μόνο κατά τη διάρκεια των τάιμ άουτ και βοήθησε στον υπερθετικό βαθμό τους Νικς ώστε να πάρουν μία σπουδαία νίκη στην έδρα των Ουόριορς.

Μάλιστα, έκανε το πέμπτο triple double της καριέρας του (10 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 11 ασίστ) και το επίσης εντυπωσιακό είναι πως όλα τους τα έχει κάνει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Απίστευτος κι όμως αληθινός ο Άντονι Έντουαρντς - Έκανε το κάρφωμα της χρονιάς! (vids)
NBA

08:51 - 19.03.2024

Απίστευτος κι όμως αληθινός ο Άντονι Έντουαρντς - Έκανε το κάρφωμα της χρονιάς! (vids)

Πήρε φόρα, μετέτρεψε τον διάδρομο που βρήκε μπροστά τους σε... αεροδιάδρομο, απογειώθηκε και ο Άντονι Έντουαρντς των Μινεσότα Τίμπεργουλβς έκανε ένα κάρφωμα που θα μείνει αξέχαστο για καιρό!

Την τελευταία φορά που κάποιος παίκτης του ΝΒΑ έπαιξε σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα και είχε «τριπλή» επίδοση, είχαμε 2015 και το είχε κάνει ο Ρέιζον Ρόντο με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς. Ενώ εντός της σεζόν 2023-24, σε ματς που έχουν ολοκληρωθεί στην κανονική διάρκειά τους μόνο ο Χαρτ και οι Τζέιντεν Άιβι (Ντιτρόιτ Πίστονς), Σκότι Μπαρνς (Τορόντο Ράπτορς) και Βινς Ουίλιαμς Τζούνιορ (Μέμφις Γκρίζλις) έχουν παίξει 48 λεπτά σε έναν αγώνα.