Η... σκληρή πραγματικότητα του NBA: O Τζούλιους Ραντλ έκανε δωρεά 1,3 εκατομμυρίων σε σχολείο του Μπρονξ και δύο μέρες μετά οι Νικς τον έδιωξαν από τη Νέα Υόρκη
i

Τζούλιους Ραντλ / ©IMAGO

Η... σκληρή πραγματικότητα του NBA: O Τζούλιους Ραντλ έκανε δωρεά 1,3 εκατομμυρίων σε σχολείο του Μπρονξ και δύο μέρες μετά οι Νικς τον έδιωξαν από τη Νέα Υόρκη

Γιώργος Γαβριλάκης 10:10 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 28.09.2024

Πριν καν κοπάσει η αποθέωσή του από ολόκληρη τη Νέα Υόρκη για τη συνεισφορά του στην πόλη, μέσω τις θαρραλέας δωρεάς του (ύψους 1,3 εκατ. δολαρίων) σε σχολείο του Μπρονξ, οι Νικς ενημέρωσαν τον Τζούλιους Ραντλ πως πρέπει να εγκαταλείψει to Μεγάλο Μήλο και πως πλέον ανήκει στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Στη Νέα Υόρκη αρχικά ένοιωσε υπερβολικά άνετα. Σαν να ήταν το... δεύτερο σπίτι του. Το πρώτο και το πατρικό του βρίσκεται στο Ντάλας του Τέξας, εκεί που γεννήθηκε, αλλά όταν ο Τζούλιους Ραντλ το 2019 βρέθηκε στο Madison φορώντας τη φανέλα των Νικς, σκέφτηκε πως αυτός ήταν ο ιδανικός τόπος για εκείνον.

Έγινε All-Star τρεις φορές (2021, 2023, 2024) ως παίκτης της ομάδας από το Μεγάλο Μήλο, αλλά στην πραγματικότητα δεν αγαπήθηκε όσο θα περίμενε και ο ίδιος από τους φιλάθλους της πόλης που δεν... κοιμάται ποτέ. Αρκετοί από τις κερκίδες είχαν εκδηλώσει την αντιπάθειά τους, κυρίως λόγω της αποτυχίας στα Playoffs του 2023, ενώ η παρουσία του ξεχάστηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Τότε που οι Νικς έκαναν μία σπουδαία πορεία μέχρι τους ημιτελικούς της Ανατολής (μέχρι που αποκλείστηκαν από τους Ιντιάνα Πέισερς), χωρίς την συνεισφορά του 29χρονου πάουερ φόργουορντ.

Ο Ραντλ ήταν τραυματίας, έκανε χειρουργείο στον ώμο και αφού πρώτα πρόλαβε να αγωνιστεί σε 46 αγώνες της κανονικής περιόδου, καταγράφοντας στη στατιστική του 24 πόντους, 9,2 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Μετά αποχώρησε για να θεραπευτεί και δεν έλαβε μέρος στην γνησίως αύξουσα τροχιά που διέγραψε η ομάδα του στα κρίσιμα σημεία της κανονικής περιόδου και της post season.

Έτσι, όταν οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς άρχισαν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να παραχωρήσουν τελικά στους Νικς τον Καρλ Άντονι-Τάουνς, τότε για να το κάνουν ζήτησαν ως ανταλλάγματα πέραν από τον Ντάντε ΝτιΒιτσέντζο και τον Τζούλιους Ραντλ. Με χαρά και ενθουσιασμό η Νέα Υόρκη αποδέχθηκε τη συνθήκη, μιας που έψαχνε με αγωνία έναν σέντερ και τότε ήταν ο Ραντλ που αισθάνθηκε... άβολα!

Το απόλυτο μπαμ στο NBA: Στους Νιου Γιορκ Νικς ο Καρλ Άντονι-Τάουνς!
NBA

06:38 - 28.09.2024

Το απόλυτο μπαμ στο NBA: Στους Νιου Γιορκ Νικς ο Καρλ Άντονι-Τάουνς!

Οι Νικς έκαναν την κίνηση... ματ και απέκτησαν τον Καρλ Άντονι-Τάουνς από τους Τίμπεργουλβς, προσφέροντας στη Μινεσότα τους Τζούλιους Ραντλ, Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο, Κέιτα Μπέιτς-Ντιόπ και ένα μελλοντικό draft pick πρώτου γύρου.

Ήξερε ότι το μέλλον του στην πόλη δεν ήταν δεδομένο, μιας και έμπαινε στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του, αλλά στην πραγματικότητα είχε καταλάβει πως θα ολοκληρώσει την αρχική του συμφωνία με τους Νικς. Και ετοιμαζόταν να ευχαριστηθεί τη αγωνιστική χρονιά που έρχεται. Ειδικά τις τελευταίες μέρες ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος.

Δύο εικοσιτετράωρα πριν την ανταλλαγή του που τον έστειλε στη Μινεσότα και τον έκανε παίκτη των Τίμπεργουλβς, ολόκληρη η Νέα Υόρκη τον... υμνούσε! Διότι, ο Ραντλ δεν βρέθηκε απλώς στα εγκαίνια του νέου σχολείου που χτίστηκε στο Μπρονξ, αλλά προσέφερε ως δωρεά 1,3 εκατομμύρια δολάρια για τις ανάγκες, τον εξοπλισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών σε έναν δημόσιο εκπαιδευτήριο για τα παιδιά της Νέας Υόρκης, που έχει το όνομα και την... ενέργεια του θρύλου της ομάδας, Ερλ Μονρό: Του θρύλου των Νικς που έλαβε μέρος ως πρωταγωνιστής στην δεύτερη και πιο πρόσφατη κατάκτηση πρωταθλήματος, που βέβαια εντοπίζεται στο έτος 1973. Ο προπονητής των Νικς, Τομ Τιμποντό ήταν επίσης εκεί. Το ίδιο και ο δικηγόρος και πρόεδρος της ομάδας, Λίον Ρόουζ.

Και οι δύο σημείωσαν την σπουδαία παρουσία του Τζούλιους Ραντλ στην πόλη της Νέας Υόρκης, την ανιδιοτέλειά του, τον χαρακτήρα του και δύο μέρες αργότερα τον αντάλλαξαν και τον ενημέρωσαν πως πρέπει να μαζέψει τα πράγματα του, να μετακομίσει, να φύγει μακριά, γιατί ετοιμάζονται αντ' αυτού να υποδεχθούν τον Καρλ Άντονι Τάουνς!