Οι Νικς είναι αποφασισμένοι να πάρουν έναν σέντερ και ο Νικ Ρίτσαρντς των Χόρνετς μπαίνει στο... κάδρο
i

Νικ Ρίτσαρντς / © IMAGO

Οι Νικς είναι αποφασισμένοι να πάρουν έναν σέντερ και ο Νικ Ρίτσαρντς των Χόρνετς μπαίνει στο... κάδρο

Γιώργος Γαβριλάκης 08:56 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:07 - 26.09.2024

Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες ώστε να πείσουν τους Γιούτα Τζαζ για να ανταλλάξουν τον Ουόκερ Κέσλερ, οι Νιου Γιορκ Νικς πλέον εστιάζουν στην περίπτωση του 26χρονου Τζαμαϊκανού σέντερ των Σάρλοτ Χόρνετς, Νικ Ρίτσαρντς. Στη λίστα τους υπάρχει και ο Αϊζέια Στιούαρτ των Ντιτρόιτ Πίστονς.

Ειδικά μετά το νέο τραυματισμό του Μίτσελ Ρόμπινσον, οι Νιου Γιορκ Νικς, που έτσι κι αλλιώς είχαν σκοπό να προσθέσουν στο ρόστερ τους έναν σέντερ (ακόμα και για τον ρόλο του βασικού), πλέον αυτή η υπόθεση έχει τοποθετηθεί στη λίστα με τα... επείγοντα.

Οι προσπάθειες για μια ανταλλαγή που θα τους ενισχύσει κοντά στη ρακέτα, έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλές εβδομάδες για τους Νικς. Αφού πρώτα όμως, ασχολήθηκαν σχεδόν αποκλειστικά με την περίπτωση του Ουέκερ Κέσλερ των Γιούτα Τζαζ και δεν κατάφεραν (προς το παρόν τουλάχιστον) να δελεάσουν με τα ανταλλάγματα που προσέφεραν, πλέον έχουν κι έναν ακόμα στόχο: Τον Νικ Ρίτσαρντς των Σάρλοτ Χόρνετς.

Ο Τζέιλεν Μπράουν απέρριψε χορηγία 50 εκατομμυρίων: Ο λόγος έχει να κάνει με τον αριθμό «741»
NBA

08:18 - 26.09.2024

Ο Τζέιλεν Μπράουν απέρριψε χορηγία 50 εκατομμυρίων: Ο λόγος έχει να κάνει με τον αριθμό «741»

O ΜVP των τελικών του NBA με τους Μπόστον Σέλτικς, Τζέιλεν Μπράουν, εκτός του ότι έκοψε το μούσι του, τελευταία κυκλοφορεί δημόσια με κάτι παράξενα παπούτσια, που έχουν πάνω τους τον αριθμό «741». Το μυστήριο αποκαλύφθηκε! Πρόκειται για τη νεοσύστατη εταιρία στον χώρο της αθλητικής ένδυσης, που του ανήκει και για την ανάπτυξή της αρνήθηκε συνεργασία ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων από καταξιωμένο... ανταγωνιστή του.

Πρόκειται για τον 26χρονο ύψους 213 εκατοστών από τον Κίνγκστον της Τζαμάικα, ο οποίος ήταν Νο 42 στο Draft του 2020 και στις τέσσερις σεζόν του στο NBA, όλες με την ομάδα της Σάρλοτ, έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο. Μάλιστα, την περασμένη αγωνιστική περίοδο, λόγω του τραυματισμού του βασικού σέντερ Μαρκ Ουίλιαμς πήρε έξτρα χρόνο συμμετοχής και έκανε την καλύτερη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας: 9,7 πόντοι, 8 ριμπάουντ και 1,1 μπλοκ ανά αγώνα.

Στη Νέα Υόρκη, που τα αγωνιστικά νήματα κινεί ο Τζέιλεν Μπράουν και τη νέα σεζόν πέραν από τους συνδετικούς του κρίκους (Ανουνόμπι, Χαρτ, Ραντλ, ΝτιΒιτσέντσο) θα έχει στο πλευρό του και τον Μάικαλ Μπρίτζες, ο κόουτς Τομ Τιμποντό χρειάζεται κι άλλο βάθος στη θέση του σέντερ. Εκεί όπου υπάρχει, πέραν του τραυματία Μίτσελ Ρόμπινσον και του κατά συνθήκη σέντερ Τζούλιους Ράντλ, μόνο ο Πρίσιους Ατσιούα και ο Τσερίκο Σιμς.

Η ανατολική περιφέρεια όμως, έχει δυναμώσει. Οι Μπόστον Σέλτικς είναι οι πρωταθλητές, οι Φιλαδέλφεια Σίξερς απειλούν και οι Νικς θέλουν ένα κορμί ακόμα για να... σπρώξει όταν χρειαστεί παίκτες όπως ο Τζοέλ Εμπίντ. Ο Κέσλερ είναι ο πρώτος στόχος λοιπόν, αλλά ο Νικ Ρίτσαρντς είναι ο πιο... ρεαλιστικός. Υπάρχει και τρίτος στη λίστα πάντως και αυτός είναι ο Αϊζέια Στιούαρτ των Ντιτρόιτ Πίστονς. Ένας ψηλός με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους δύο προαναφερθέντες, με μικρότερο μπόι, με συνεπές μακρινό σουτ και με μεγάλο πείσμα στην άμυνα.