To Άμπου Ντάμπι συνεργάζεται με τους Νικς και βάζει διαφήμιση του Εμιράτου στη φανέλα των Νεοϋορκέζων!

To Άμπου Ντάμπι συνεργάζεται με τους Νικς και βάζει διαφήμιση του Εμιράτου στη φανέλα των Νεοϋορκέζων!

Γιώργος Γαβριλάκης 15:44 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:51 - 17.10.2024

Οι Νιου Γιορκ Νικς ανακοίνωσαν την συνεργασία τους με την Experience Abu Dhabi, που είναι η εταιρεία υπηρεσιών ξενάγησης και τουρισμού του Εμιράτου. Μάλιστα, το λογότυπό της θα εμφανίζεται στη φανέλα των Νεοϋορκέζων!

Τις μέρες που οι Μπόστον Σέλτικς και οι Ντένβερ Νάγκετς βρέθηκαν στο Άμπου Ντάμπι για τους αγώνες της preseason, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Μοχάμεντ Αλ Μουμπάρακ, εξέφρασε την επιθυμία του το Εμιράτο να αγοράσει -στο άμεσο μέλλον- ομάδα του NBA, μέσω των κεφαλαίων της ADIA (Abu Dhabi Investment Authority). Κάτι βέβαια που δεν μπορεί να συμβεί με την υπάρχουσα νομοθεσία του «μαγικού πλανήτη», που απαγορεύει την πώληση οργανισμού του σε κρατική εταιρεία.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το Άμπου Ντάμπι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνολικά δεν επενδύουν στο NBA, μέσω συνεργασιών με ομάδες, αθλητές, ακόμα και με την ίδια τη λίγκα. Άλλωστε, είναι εδώ και μήνες γνωστό πως η δεύτερη έκδοση του In-Season Tournament, θα ονομάζεται Emirates NBA Cup.

To Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι θέλει να αγοράσει ομάδα του NBA, αλλά υπάρχει ένα... πρόβλημα που δεν το επιτρέπει!
NBA

09:14 - 05.10.2024

To Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι θέλει να αγοράσει ομάδα του NBA, αλλά υπάρχει ένα... πρόβλημα που δεν το επιτρέπει!

Κι ενώ η Επενδυτική Αρχή του Άμπου Ντάμπι, που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων (κυρίως λόγω των πετρελαίων), μέσω του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Μοχάμεντ Αλ Μουμπάρακ, εξέφρασε την επιθυμία να γίνει επένδυση στο NBA με αγορά ομάδα, ένας δομικός κανόνας στο καταστατικό του κορυφαίου πρωταθλήματος δεν επιτρέπει να γίνει κάτι τέτοιο!

Αραβική... αύρα πλέον, θα έχουν όμως και οι Νιου Γιορκ Νικς, που ανακοίνωσαν επίσημα πως το νέο λογότυπο στο πέτο της φανέλας τους θα είναι το «Experience Abu Dhabi».

Πρόκειται για την κρατική εταιρεία του Εμιράτου, που ασχολείται με τις υπηρεσίες ξενάγησης και τουρισμού της πόλης και φυσικά βρίσκεται εντός της ατζέντας του Μουμπάρακ, ο οποίος δεν μπορεί να προωθήσει την διαδικασία αγοράς ομάδας του NBA, αλλά φρόντισε το Εμιράτο, που παρεμπιπτόντως διαχειρίζεται σχεδόν ολοκληρωτικά ο πατέρας του, Σεΐχης Καλίφα Αλ Μουμπάρακ, να διαφημίζεται μέσω μίας από τις πιο ιστορικές ομάδες του «μαγικού πλανήτη» με πιστό κοινό και εντυπωσιακό εμπορικό status.