Νοβίτσκι: «Θέλω να δω Ντόντσιτς και Γιόκιτς μαζί στους Μάβερικς»

Ντιρκ Νοβίτσκι - Φωτ. IMAGO

i

© IMAGO

Νοβίτσκι: «Θέλω να δω Ντόντσιτς και Γιόκιτς μαζί στους Μάβερικς»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:00 - 23.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:00 - 23.08.2024

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι, στο πλαίσιο του παιχνιδιού προς τιμή του Γκόραν Ντράγκιτς, με Γερμανό θρύλο να αναφέρεται και στο ενδεχόμενο να δει στην ίδια ομάδα τους Λούκα Ντόντσιτς και Νίκολα Γιόκιτς.

Η Λιουμπλιάνα χορεύει στους ρυθμούς του Γκόραν Ντράγκιτς, καθώς στις 24 Αυγούστου, στην αρένα «Stožice», θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας προς τιμή του Σλοβένου σταρ, με μεγάλα ονόματα του μπάσκετ από την Ευρώπη και το ΝΒΑ να δίνουν το «παρών», μέσα σε αυτούς ήταν και ο Ντιρκ Νοβίτσκι.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι λοιπόν, βρέθηκε στην διάθεση των εκπροσώπων του Τύπο, δίνοντας απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν, όπως το ενδεχόμενο να παίξουν μαζί ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Νίκολα Γιόκιτς.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ντιρκ Νοβίτσκι:

. Ένας από αυτούς είναι ο Dirk Nowitzki, με τον οποίο τα ΜΜΕ μας κατάφεραν να συνομιλήσουν για αρκετά θέματα.

«Είμαι εδώ για να αποτίσω τα σέβη μου στον Ντράγκιτς, έναν σπουδαίο παίκτη και άνθρωπο. Είμαι εδώ για να τον στηρίξω, τόσο αυτόν όσο και το ίδρυμά του, την αγάπη του για το μπάσκετ και όλα όσα έχει κάνει για αυτό το άθλημα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, θα είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι αύριο»

Για τον Λούκα Ντόντσιτς είπε:

«Πρέπει να αναπτυχθεί ως παίκτης και ως άνθρωπος, το Ντάλας πρέπει να αναπτυχθεί ως ομάδα, δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Έχει βελτιωθεί πολύ, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και στο πρωτάθλημα. Βλέπω ότι και η ομάδα βελτιώνεται γύρω του, τα ζάρια παρατάσσονται. Είναι διαφορετικό από όταν ξεκίνησε, τον περικύκλωσαν με μερικά μεγάλα παιδιά και σπουδαίους σουτέρ όπως ο Κλέι Τόμπσον, μοιάζει με μια ολοκληρωμένη ομάδα τώρα. Αν όλοι παραμείνουν υγιείς, θα πρέπει να έχουν μια υπέροχη σεζόν την επόμενη εβδομάδα. Πάντα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, είναι σημαντικό να παραμένουμε υγιείς και να παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ στα πλέι οφ. Ο τίτλος του ΝΒΑ δεν μπορεί να προβλεφθεί».

Για το τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων:

«Σπουδαίο και δύσκολο τουρνουά στο Παρίσι, η Σερβία έπαιξε εξωπραγματικό, η Γερμανία είχε επίσης ένα καλό τουρνουά, η Γαλλία ήταν πολύ καλή εντός έδρας, με υπέροχο κοινό. Τι να πω για την Αμερική, είδατε εκείνα τα σουτ του Στεφ Κάρι στους ημιτελικούς και τους τελικούς. Ατμόσφαιρα και σπουδαίο τουρνουά, τόσο σε ανδρικό όσο και σε γυναικείο αγώνισμα. Μια μεγάλη εκδήλωση και διαφήμιση για το άθλημά μας».

Για το ενδεχόμενο να παίξουν μαζί Γιόκιτς και Ντόντσιτς:

«Ελπίζω ότι θα είναι στο Ντάλας, δεν είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί ποτέ, αλλά και οι δύο είναι ίσως οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο. Έχουν εξαιρετική σχέση, αγαπιούνται και σέβονται ο ένας τον άλλον, περνούν χρόνο μαζί. Θέλουμε ο Λούκα να τελειώσει την καριέρα του στο Ντάλας και λατρεύω τον Γιόκιτς. το παιχνίδι του, τις ικανότητές του, τον τρόπο που βλέπει το μπάσκετ... και τα δύο είναι καταπληκτικά. Θα δούμε αν θα ενωθούν».