Τραυματίστηκε στον καρπό ο Ντάντε Έξουμ, ίσως χρειαστεί να χειρουργηθεί

Φωτ. IMAGO

Τραυματίστηκε στον καρπό ο Ντάντε Έξουμ, ίσως χρειαστεί να χειρουργηθεί

Απόστολος Μαυράκης 08:56 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:59 - 05.10.2024

Ο Ντάντε Έξουμ τραυματίστηκε στον καρπό του λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη του NBA και στο Ντάλας υπάρχουν φόβοι πως ίσως χρειαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Μπαίνοντας στην 8η του σεζόν, ο 29χρονος γκαρντ Ντάντε Έξουμ των Ντάλας Μάβερικς φαίνεται να μην είχε αυτή την φορά την τύχη με το μέρος του. Για άλλη μια φορά, μετά το χειρουργείο στον ώμο και στο γόνατo, ο Αυστραλός ενδέχεται να προχωρήσει σε επέμβαση, αυτή την φορά στο άκρο του χεριού του και συγκεκριμένα στον καρπό.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Σαμς Χαράνια και την σελίδα The Athletic, ο Έξουμ τραυματίστηκε σοβαρά στον καρπό και είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση ώστε να αποκατασταθεί πλήρως. Οι φιναλίστ της περασμένης σεζόν στο NBA θα αξιολογήσουν ξανά την κατάσταση που βρίσκεται ο Έξουμ, ώστε να έχουν μια καθαρότερη εικόνα ενόψει κιόλας της επικείμενης έναρξης της λίγκας.

Ο Ντάντε Έξουμ, κατά την κανονική διάρκεια της σεζόν 2023/2024 είχε κατά μέσο όρο 7,8 πόντους, 2.9 ασίστ και 2.7 ριμπάουντ σε 55 παιχνίδια για τους Μάβερικς. Όσον αφορά στα περσινά playoffs της ομάδας του Τέξας, βρέθηκαν πολύ κοντά στο δαχτυλίδι μετά το 2011, ο Έξουμ είχε μόλις 2 πόντους, 0,8 ριμπάουντ και 0,6 ασίστ σε 21 παιχνίδια.

Ο Αυστραλός combo-guard ξεκίνησε την καριέρα του στην Γιούτα και την ομάδα των Τζαζ και δεν άργησε να αναδείξει από τις αρχές το ταλέντο του. Παρόλα αυτά, λίγο πριν μπει στην δεύτερή του σεζόν στο NBA, ο ίδιος χρειάστηκε να μείνει εκτός δράσης και να χειρουργηθεί στο γόνατο το 2015.

Ο τραυματισμός αυτός είχε ως συνέπεια να χάσει όλη την σεζόν και να επιστρέψει στην δράση το 2016. Δυστυχώς όμως για τον Έξουμ, η ατυχία δεν άργησε να του ξαναχτυπήσει την πόρτα, τραυματίζοντας αυτήν την φορά τον ώμο του.

Έκτοτε ο ίδιος υποφέρει συχνά πυκνά από τραυματισμούς και θεωρείται ένας «γυάλινος» παίκτης. Από το 2019 έως το 2021 αγωνίστηκε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, λίγο πριν αφήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και βρεθεί στην Ευρώπη.

Την σεζόν 2021-2022 αγωνίστηκε στη Μπαρτσελόνα, ενώ την επόμενη χρονιά μετακόμισε στην Παρτιζάν και υπήρξε μάλιστα συμπαίκτης με τον Ματίας Λεσόρ. Σε συνολικά 63 παιχνίδια καριέρας στην Ευρωλίγκα, ο Έξουμ μετρά 10,4 πόντους, 2,4 ριμάουντ και 2,3 ασίστ.

Αυτές οι δύο σεζόν του Αυστραλού ήταν αρκετές για να κινήσουν το ενδιαφέρον των Ντάλας Μάβερικς, οι οποίοι τον επανέφεραν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού το 2023. Αν και δεν αποτελεί σκόρερ, ο Έξουμ είναι ένας εξαιρετικός και πλέον έμπειρος δημιουργός, ενώ ξέρει πολύ καλά να αμύνεται. Η απουσία του σίγουρα είναι κάτι που θα στοιχίσει από το ροτέισον των Μάβερικς, μένει μόνο να δούμε για πόσο καιρό.