Τρεις ομάδες της Euroleague σκέφτονται τον Ντάνιελ Τάις: Σέρβοι εμπλέκουν τον Παναθηναϊκό ως μία απ' αυτές (vid)
i

© photo Sean Gardner / Getty Images / Ideal Images

Τρεις ομάδες της Euroleague σκέφτονται τον Ντάνιελ Τάις: Σέρβοι εμπλέκουν τον Παναθηναϊκό ως μία απ' αυτές (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:54 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 06.06.2024

Η σέρβική Telesport αναφέρει πως αν ο Ντάνιελ Τάις δεν βρει στο ΝΒΑ το τελευταίο του συμβόλαιο, τότε θα επιστρέψει στην Ευρώπη κι αν το κάνει ο Παναθηναϊκός, η Μπαρτσελόνα και η Φενέρμπαχτσε είναι έτοιμες να τον διεκδικήσουν.

Όσοι ευρωπαίοι NBAers μένουν ελεύθεροι την 1η Ιουλίου -αν όχι όλοι, οι περισσότεροι- αρχίζουν και εμπλέκονται σε φήμες περί επίστροφής τους στην ήπειρο που τους ανέθρεψε και κατ' επέκταση ομάδες της Euroleague φιλοδοξούν να τους εντάξουν στο δυναμικό τους.

Αυτό ισχύει για τον Εβάν Φουρνιέ, τον οποίο οι Ντιτρόιτ Πίστονς δεν σκοπεύουν να τον κρατήσουν, τον Φουρκάν Κορκμάζ, ο οποίος ίσως να έκλεισε τον κύκλο του στις ΗΠΑ, τον Γκόγκα Μπιτάτζε, ο οποίος θα ήταν μία υπέροχη επιλογή για σέντερ, ενώ τώρα ένας ακόμα ψηλός μπαίνει στη σχετική λίστα.

Πρόκειται για τον 32χρονο Γερμανό φόργουορντ/σέντερ, Ντάνιελ Τάις, ο οποίος αγωνίζεται στο ΝΒΑ από το 2017 και τώρα μένει ελεύθερος από τους Λος Άντζελες Κλίπερς. Την πέμπτη ομάδα του στον «μαγικό πλανήτη», καθώς είχε προηγηθεί η παρουσία του σε Μπόστον Σέλτικς, Σικάγο Μπουλς, Χιούστον Ρόκετς και Ιντιάνα Πέισερς.

Σύμφωνα λοιπόν, με δημοσίευμα της σέρβικης TeleSport, που νωρίτερα στη μέρα είχε προβάρει τα ερυθρόλευκα του Ερυθρού Αστέρα στον Αϊζέια Κάνααν του Ολυμπιακού, ο Ντάνιελ Τάις είναι πιθανό να εγκαταλείψει το ΝΒΑ. Θα αναζητήσει ένα συμβόλαιο εκεί, έστω με το μίνιμουμ των αποδοχών που προβλέπονται για την προϋπηρεσία του κι αν δεν το βρει τότε θα προσανατολιστεί στην Euroleague.

Αν το κάνει αυτό τότε τρεις ομάδες είναι έτοιμες να κάνουν την προσπάθειά τους ώστε να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Και η μία από αυτές είναι ο Παναθηναϊκός, που (προφανώς) και θα αναζητήσει αυτό το καλοκαίρι έναν αξιόπιστο και ταλαντούχο ψηλό. Οι άλλες δύο, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι η Μπαρτσελόνα και η Φενέρμπαχτσε.