Στο μυαλό του Γκαλινάρι: Ψάχνει συμβόλαιο στο NBA, αλλά δεν βρίσκει - Το Μιλάνο και η Μαδρίτη παρακολουθούν τα δεδομένα (vids)

Στο μυαλό του Γκαλινάρι: Ψάχνει συμβόλαιο στο NBA, αλλά δεν βρίσκει - Το Μιλάνο και η Μαδρίτη παρακολουθούν τα δεδομένα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:48 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:26 - 02.10.2024

Στα 36 του χρόνια και με βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό (στα γόνατά του) ο Ντανίλο Γκαλινάρι θέλει να κάνει άλλο ένα συμβόλαιο στο NBA, την ίδια ώρα που η Μιλάνο κρατά πάντα μία θέση γι' αυτόν, ενώ η Ρεάλ έχει αποφασίσει να κάνει αλλαγές στο ρόστερ της και το όνομά του δεν περνά απαρατήρητο από την Μαδρίτη.

Πριν από ένα μήνα, ο Ντανίλο Γκαλινάρι είχε δηλώσει στην ιταλική La Repubblica, πως αισθάνεται έτοιμος και ικανός για το τελευταίο του (μάλλον μονοετές) συμβόλαιο στο NBA. Μόνο που στο μεσοδιάστημα, καμία ομάδα του «μαγικού πλανήτη» δεν έχει ενδιαφερθεί και δεν του έχει προσφέρει μία θέση εργασίας. Και δεν φαίνεται να ανατρέπεται εύκολα αυτή η συνθήκη. Εκτός κι αν περιμένει μέχρι το τζάμπολ (22 Οκτωβρίου) για να τρυπώσει σε ένα ρόστερ, με άγνωστες και προφανώς καθόλου ευνοϊκές προδιαγραφές για τον ίδιο.

Ο Ιταλός φόργουορντ είναι 36 ετών και τα τελευταία χρόνια οι διαδοχικοί τραυματισμοί (ειδικά εκείνος στον χιαστό του το 2022) τον έχουν τοποθετήσει σε σημείο που δεν είναι εύκολη η προσέγγιση ενός καλού συμβολαίου στις ΗΠΑ. Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του (19,8 πόντοι και 6,1 ριμπάουντ με τους Κλίπερς το 2018-19) και αρκετά περισσότερα από τις λαμπερές μέρες του στο Ντένβερ ή στην Ατλάντα, ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο έπαιξε συνολικά 49 αγώνες με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Είχε 7 πόντους μέσο όρο με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, 8,7 με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, ενώ η τελευταία του ομάδα ήταν οι Μιλγουόκι Μπακς. Ως συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αγωνίστηκε σε 17 ματς και προσέφερε 2,8 πόντους ανά αγώνα.

Το βιογραφικό του πάντως, είναι εντυπωσιακό, όπως και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Από το 2008 μέχρι και το καλοκαίρι του 2024 έχει... μαζέψει από συμβόλαιο με ομάδες του NBA, πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια (202,7 για την ακρίβεια), μόνο που ίσως να είναι και τα τελευταία του ως αθλητής με καταθέτη κάποιον από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το απόλυτο deal για την Παρτίζαν: Βάζει στα ταμεία της απίθανο ποσό λόγω της μετακίνησης του Τάουνς στη Νέα Υόρκη - Όλο το story!
EUROLEAGUE

09:16 - 02.10.2024

Το απόλυτο deal για την Παρτίζαν: Βάζει στα ταμεία της απίθανο ποσό λόγω της μετακίνησης του Τάουνς στη Νέα Υόρκη - Όλο το story!

Από την Αμερική είχε προκύψει εδώ και δύο μέρες η περίπτωση, ο Ντουέιν Ουάσινγκτον να φύγει -έστω στιγμιαία- από το ροστερ της Παρτίζαν, να πάρει μέρος στην ανταλλαγή των Νικς με τους Τίμπεργουλβς για τα... μάτια του Καρλ Άντονι-Τάουνς και ακολούθως να επιστρέψει στην ομάδα του Βελιγραδίου για την rookie σεζόν του στην Euroleague. Και τελικά αυτό θα γίνει!

Αν θέλει όντως, να αγωνιστεί για μία ακόμα σεζόν, ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτεί την επανένταξή του στην Euroleague. Εκεί όπου στα νιάτα του (2005-2008) έκανε το... ξεπέταγμά του με την αγαπημένη του Μιλάνο. Στην πόλη του ιταλικού Βορρά, ο Γκαλινάρι είναι ένα αγαπημένο πρόσωπο και δεν αποκλείεται εκεί να ολοκληρώσει την αγωνιστική του καριέρα. Κι αν όλοι πίστευαν ότι αυτό μάλλον θα γίνει την επόμενη σεζόν, τώρα αρχίζει να αποκτά πιο... σύντομα χαρακτηριστικά.

Βέβαια, έχει αποκαλύψει επίσης πως στο μέλλον βλέπει τον εαυτό του ως διοικητικό στέλεχος στον «μαγικό πλανήτη». Ως General Manager ή κάτι αντίστοιχα σημαντικό. Άρα υπάρχει ακόμα και η περίπτωση να βάλει σε προτεραιότητα αυτόν του τον στόχο. Το θέμα όμως, είναι τι θα κάνει εδώ και τώρα ο Ιταλός, που βλέπει πως στην Αμερική η... μπογιά του πλέον δεν περνάει.

Η Ευρώπη ακόμα δεν του έχει κλείσει το... μάτι και η σεζόν της Euroleague ξεκινά σε λίγες ώρες (το βράδυ της 3ης Οκτωβρίου). Βέβαια, αν ο ίδιος ο Γκαλινάρι το είχε αποφασίσει θα είχε επιστρέψει ήδη στην Μιλάνο, την ομάδα που τον ανέθρεψε και τον ανέδειξε. Παραμένει να δει τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία από την Αμερική, αλλά η κλεψύδρα αδειάζει. Όπως... άδειες είναι και η επιλογές της Ρεάλ Μαδρίτης για ενίσχυση στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Ο κόουτς της Βασίλισσας, Τσους Ματέο, έχει ενημερώσει τη διοίκηση πως χρειάζεται τουλάχιστον έναν παίκτη ακόμα και ο Ντίλαν Οσετκόφσκι είναι ένας από τους στόχους, αλλά έχει συμβόλαιο με τη Μάλαγα. Κι αν ο Γκαλινάρι επιλέξει να ακούσει τι έχουν να του πουν ομάδες της Euroleague, η Βασίλισσα δύσκολα θα αντισταθεί και θα μείνει μακριά από την διεκδίκησή του.