Γιατί θα παραιτηθεί ο Ντανίλοβιτς από την προεδρία της Σερβικής Ομοσπονδίας!

Γιατί θα παραιτηθεί ο Ντανίλοβιτς από την προεδρία της Σερβικής Ομοσπονδίας!

Γιάννης Πάλλας 20:44 - 13.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:44 - 13.08.2024

Να αποχωρήσει από την προεδρία της Σερβικής Ομοσπονδίας σκέφτεται ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, ώστε να επιλέξει ο διάδοχος του τον επόμενο ομοσπονδιακό προπονητή

Να επισπεύσει την αποχώρηση του από τη θέση του Προέδρου της Σερβικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, θέλει ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, προκειμένου να οριστεί ο προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών της Σερβίας από τον διάδοχό του!

Μια κίνηση που δεν γίνεται εύκολα, καθώς στη συγκεκριμένη θέση ο πρόεδρος θέλει να εξαντλεί την θητεία του, όμως ο Ντανίλοβιτς είναι διαφορετικός.

Είναι επικεφαλής της Σερβικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για σχεδόν 8 χρόνια και θεωρεί πως ήρθε η ώρα για την διαδοχή του.

Σύμφωνα με το Meridian Sport, ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς θα παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου πριν λήξει η θητεία του τον προσεχή Δεκέμβριο.

Στη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας είναι από τα τέλη του 2016. Με τις νέες εκλογές να πλησιάζουν τον Δεκέμβριο, η παλιά δόξα του Σερβικού μπάσκετ φέρεται να θέλει να παραιτηθεί ώστε οι εκλογές να ολοκληρωθούν εγκαίρως ώστε ο διάδοχός του να αποφασίσει για τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή.

Η Εθνική ομάδα της Σερβίας έχει προγραμματισμένο αγώνα για τα Προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025 στις 21 Νοεμβρίου εναντίον της Δανίας.

Ο νέος προπονητής που θα ηγηθεί της ομάδας πρέπει να καθοριστεί κάποια στιγμή πριν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Κατά τη θητεία του Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, οι εθνικές ομάδες της Σερβίας σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες. Οι άνδρες κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ το 2017 και το 2019 και το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Η εθνική ομάδα γυναικών κέρδισε το Ευρωμπάσκετ το 2021 και κατετάγη τρίτη το 2019 ενώ τερμάτισε τέταρτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Πλέον, έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το ποια θα είναι η υποψηφιότητα που θα προκριθεί για την ανάληψη της προεδρίας της Σερβικής Ομοσπονδίας.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!