Ο Ντάριο Σάριτς υπέγραψε στους Νάγκετς: Ο Παναθηναϊκός τον ήθελε, η Εφές τον διεκδίκησε, το NBA τον… κράτησε
i

@ imago

Ο Ντάριο Σάριτς υπέγραψε στους Νάγκετς: Ο Παναθηναϊκός τον ήθελε, η Εφές τον διεκδίκησε, το NBA τον… κράτησε

Γιώργος Γαβριλάκης 03:46 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 03:49 - 07.07.2024

Λίγο πριν τον τελικό του Προολυμπιακού του ΣΕΦ, ο Ντάριο Σάριτς που εκπροσωπεί την Κροατία και θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα με φόντο το εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους Ντένβερ Νάγκετς. Φεύγει από τους Ουόριορς, αγνοεί το ενδιαφέρον ομάδων της Euroleague και συνεχίζει την πορεία του στο NBA.

Έμεινε ελεύθερος έπειτα από μια παραγωγική (σε ατομικό επίπεδο) σεζόν με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς κι ενώ οι φήμες που αφορούσαν στην ενδεχόμενη επιστροφή του Ντάριο Σάριτς στην Euroleague πολλαπλασιάζονταν, εκείνος επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA.

Συμφώνησε με τους Ντένβερ Νάγκετς για συνεργασία δύο ετών έναντι 10,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Η προσφορά των πρωταθλητών του 2023 στον «μαγικό πλανήτη» ήρθε κατά τη διάρκεια την παρουσίας του στη Ελλάδα για το Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ και λίγες ώρες πριν τον τελικό ανάμεσα στην Κροατία, που εκπροσωπεί ο 29χρονος φόργουορντ/σέντερ και στην Ελλάδα. Έτσι, ο Σάριτς έπαψε ξαφνικά να είναι ελεύθερος και έγινε συμπαίκτης του Νίκολα Γιόκιτς.

Εν τω μεταξύ, είχε εκδηλωθεί το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, η τάση της Αναντολού Εφές να τον βάλει ξανά στο δυναμικό της, αλλά τίποτα αυτά δεν ευδοκίμησε. Και ο Σάριτς συνεχίζει την πορεία του στη Αμερική και στο κορυφαίο πρωτάθλημα, που ξεκίνησε το 2016 (από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς) και τελικά θα διαρκέσει τουλάχιστον μια δεκετία. Οι Νάγκετς είχαν τα… μάτια τους στο ΣΕΦ, ο general manager τους και πρώην NBAer, Κάλβιν Μπουθ, τον είδε να αγωνίζεται από κοντά και έκρινε πως του αξίζει μια θέση, στο ρόστερ μιας ομάδας που διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Ο Βλάτκο Τσάντσαρ απαντάει στο Sportal για το μέλλον του: «Προτεραιότητα το ΝΒΑ, όποια ευκαιρία έρθει θα την αρπάξω» (vid)
ΜΠΑΣΚΕΤ

20:57 - 06.07.2024

Ο Βλάτκο Τσάντσαρ απαντάει στο Sportal για το μέλλον του: «Προτεραιότητα το ΝΒΑ, όποια ευκαιρία έρθει θα την αρπάξω» (vid)

Ξεκάθαρος ο Βλάτκο Τσάντσαρ μιλώντας στην κάμερα του Sportal με το πέρας του αγώνα της Εθνικής κόντρα στην Σλοβενία, εξηγώντας πως στόχος του είναι η παραμονή στο ΝΒΑ, ενώ στάθηκε στο μεγάλο κίνητρο που έχει για επιστροφή στη δράση.

Οι Ντένβερ Νάγκετς είναι άγνωστο αν θα κρατήσουν τον Σλοβένο, Βλάτκο Τσάνταρ, ο οποίος επίσης αγωνίστηκε στο Προολυμπιακό -χωρίς να διακριθεί ιδιαιτέρως- αλλά ο Σάριτς είναι ήδη… δικός τους.