«Καρφιά» Ντατόμε για Αταμάν: «Ξεπερνάει τα όρια της αλαζονείας»

Ο Εργκίν Αταμάν στο ΟΑΚΑ

«Καρφιά» Ντατόμε για Αταμάν: «Ξεπερνάει τα όρια της αλαζονείας»

Νίκος Καλαμπάκας 16:09 - 27.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 14.08.2024

Σε δηλώσεις του στην Corriere Dello Sport o Ντατόμε παρουσίασε τον Αταμάν ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

Ο Τζίτζι Ντατόμε σε συνέντευξή του στην Corriere Dello Sport «κάρφωσε» τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, επισημαίνοντας ότι έχει ξεπεράσει τα όρια της αλαζονείας.

Ο Ιταλός φόργουορντ που πρόσφατα αποσύρθηκε από τα παρκέ, μίλησε για τον Τούρκο κόουτς, παρουσιάζοντάς τον ως παράδειγμα προς αποφυγή:

«Πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλό σου. Καταλαβαίνω ότι μερικοί άνθρωποι θέλουν να εμφανίζονται σαν να έχουν το πάνω χέρι απέναντι στους ανταγωνιστές τους, αλλά οι αλαζονικές δηλώσεις μπορεί μερικές φορές να γυρίσουν μπούμερανγκ!

Δεν νομίζω ότι κάποιος πρέπει να συμπεριφέρεται όπως ο Εργκίν Αταμάν. Ο Αταμάν λέει ότι θα κατακτήσει τα πάντα, θα κερδίσει τα πάντα σε κάθε σύλλογο που πηγαίνει... Οι άνθρωποι πρέπει να βρουν την ισορροπία μεταξύ του να θέτουν τον πήχη ψηλά και να δείχνουν αλαζονικοί», ήταν τα λόγια του Ντατόμε!

Ο Εργκίν Αταμάν είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας και συχνά - πυκνά κάνει δηλώσεις που συζητιούνται. Ο πολύπειρος κόουτς έχει έρθει στην Ελλάδα με στόχο να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και έχει θέσει ως στόχο την κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων και τη συμμετοχή της ομάδας του στο Final 4 της Euroleague.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε μάλιστα δεν έκρυψε την επιθυμία του να κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι ο ομόλογός του στον πάγκο των Πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας, θα πρέπει να ανησυχεί που ο Παναθηναϊκός γυρίζει σελίδα.

Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε αθλητικά πλαίσια, με τον Τούρκο να είναι γνωστός ατακαδόρος και να προσπαθεί συνεχώς να τονώνει το ηθικό των παικτών του.