Ο Ντάβις Μπέρτανς επέστρεψε... αγριεμένος στην Ευρώπη και πήρε την Dubai BC στις πλάτες του (vid)

Ντάβις Μπέρτανς

Ο Ντάβις Μπέρτανς επέστρεψε... αγριεμένος στην Ευρώπη και πήρε την Dubai BC στις πλάτες του (vid)

Χρήστος Τσάλτας 15:51 - 21.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:51 - 21.10.2024

Η Dubai BC επικράτησε της Σπαρτάκ σε ένα παιχνίδι-ντέρμπι, με τον Ντάβις Μπέρτανς να παίρνει... φωτιά και να οδηγεί την ομάδα του εκ του ασφαλούς.

Όταν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η Dubai BC έριξε τη «βόμβα» με την απόκτησή του πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν πως ένας παίκτης τόσο υψηλού επιπέδου αποφάσισε να πάρει μεταγραφή σε μια ομάδα που δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Έπειτα από μια σταθερή παρουσία στα παρκέ του ΝΒΑ, ο Ντάβις Μπέρτανς έδειξε πως βρίσκεται σε μια πολύ ώριμη φάση της καριέρας του.

Ο χαρισματικός σουτέρ ήταν ο ηγέτης της Dubai BC στην αναμέτρηση κόντρα στην Σπαρτάκ, για την 5η αγωνιστική της ABA Liga, οδηγώντας τη νεοφώτιστη ομάδα σε ακόμα μια νίκη. Σε ένα παιχνίδι που ήταν θρίλερ, η κλάση του χαρισματικού σουτέρ, έκανε τη διαφορά.

Το κοντέρ έγραψε 17 πόντους με 5/6 τρίποντα σε 21:15 που έμεινε στο παρκέ, αποτελώντας για ακόμα μια φορά τον παίκτη-ηγέτη της ομάδας του στο επιθετικό κομμάτι. Η ομάδα του Γιούριτσα Γκόλεματς έφτασε σε ακόμα μια νίκη, την τέταρτη σε πέντε παιχνίδια στη σεζόν, με τον Latvian Laser να κάνει την καλύτερη εμφάνισή του με τη νέα του ομάδα.

Και παράλληλα να δείχνει το γιατί η ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επένδυσε πάνω του και τον έβαλε σε θέση ηγέτη σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Η τέχνη άλλωστε δεν μπορεί να ξεχαστεί, όσα χρόνια κι αν περάσουν και ο Μπέρτανς έχε τον τρόπο να... εκτελεί τις αντίπαλες άμυνες, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται.