Οι Ισπανοί αποκάλυψαν πόσα χρήματα έδωσε η Ρεάλ στον Μπέρτανς και με πόσα τελικά ο Λετονός NBAer υπέγραψε στην ομάδα του Ντουμπάι
i

Ντάβις Μπέρτανς / © IMAGO

Οι Ισπανοί αποκάλυψαν πόσα χρήματα έδωσε η Ρεάλ στον Μπέρτανς και με πόσα τελικά ο Λετονός NBAer υπέγραψε στην ομάδα του Ντουμπάι

Γιώργος Γαβριλάκης 15:45 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:50 - 26.09.2024

Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα, ο Ντάβις Μπέρτανς εγκατέλειψε το NBA για να υπογράψει με την νεοσύστατη ομάδα του Ντουμπάι έναντι 1,3 εκατομμύρια δολάρια, την ίδια ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης του είχε προσφέρει περίπου τα... μισά!

Ο λόγος που η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται ακόμα στην αγορά για αναζήτηση ενός παίκτη που θα αναβαθμίσει το παιχνίδι της και σκέφτεται έντονα τον Ντίλαν Οσετκόφσκι της Μάλαγα, ίσως έχει να κάνει με τα... πετροδόλαρα. Και γενικά με την αγορά της προσφοράς και της ζήτησης, που στην περίπτωση της Βασίλισσας δεν φάνηκε ευνοϊκή -σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Διότι, ένας από τους βασικούς μεταγραφικούς στόχους των Ισπανών, ειδικά μετά την αποχώρηση του Γκερσόν Γιαμπουσελέ με προορισμό το NBA και τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, ήταν ο Ντάβις Μπέρτανς. Τελικά όμως, δεν κατάφεραν να τον δελεάσουν με τα χρήματα που του προσέφεραν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Encestando, η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε στον Λετονό φόργουορντ με το... φαρμακερό μακρινό σουτ 750 χιλιάδες δολάρια για συνεργασία ενός έτους. Και θα τα είχε αποδεχθεί εκείνος, αν δεν είχε εμφανιστεί η Ντουμπάι που τελικά τον απέκτησε προσφέροντας του σχεδόν τα διπλά χρήματα.

O Πουαριέ εξήγησε γιατί έφυγε από την Ρεάλ Μαδριτης, αν και τη θεωρεί «την καλύτερη ομάδα του κόσμου»
EUROLEAGUE

09:36 - 26.09.2024

O Πουαριέ εξήγησε γιατί έφυγε από την Ρεάλ Μαδριτης, αν και τη θεωρεί «την καλύτερη ομάδα του κόσμου»

Στην Αναντολού Εφές αγωνίζεται πλέον ο Βενσάν Πουαριέ, ο οποίος σε συνέντευξή του στη Marca εξήγησε τους λόγους που αποχώρησε από την Ρεάλ Μαδρίτης, παρά το γεγονός ότι θεωρεί πως η Βασίλισσα είναι ασύγκριτη με οποιαδήποτε άλλη ομάδα παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει το ισπανικό μέσο, η ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που ήδη ξεκίνησε τη δράση της στη Λίγκα Αδριατική και μάλιστα στην πρώτη αγωνιστική νίκησε τον πρωταθλητή Ερυθρό Αστέρα, προσέφερε στον Μπέρτανς 1,3 εκατομμύρια δολάρια και τελικά τον έκανε... δικό της.

Αν αυτό το ποσό ισχύει και αφορά το συμβόλαιο του Μπέρτανς για τη σεζόν 2024-2025, τότε σε καμία περίπτωση το μπάτζετ της Ντουμπάι δεν μπορεί να είναι στα 4 εκατομμύρια όπως ανέφερε προσφάτως ο τζένεραλ μάνατζερ της, Ντέγιαν Καμενιάσεβιτς, ο οποίος έχει ενημερώσει από την πλευρά του πως «όλοι νομίζουν πως ο Μπέρτανς ήρθε στην ομάδα μας για τα λεφτά, αλλά σας λέω πως ήρθε για το project και όχι για την οικονομική του αποκατάσταση».