Οι Ουοριορς κάλεσαν τον Ντάβις Μπέρτανς για προπονήσεις, ίσως τον δοκιμάσουν και στο Training Camp
i

Ντάβις Μπέρτανς © IMAGO

Οι Ουοριορς κάλεσαν τον Ντάβις Μπέρτανς για προπονήσεις, ίσως τον δοκιμάσουν και στο Training Camp

Γιώργος Γαβριλάκης 08:38 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:45 - 03.09.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης σκέφτεται την περίπτωση του Ντάβις Μπέρτανς, το ίδιο κι άλλες ομάδες της Euroleague, αλλά ο Λετονός σουτέρ έχει μία πρόσκληση από το Γκόλντεν Στέιτ και σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την πρόταση που του έκαναν οι Ουόριορς.

Μπήκε ο Σεπτέμβρης και ο Ντάβις Μπέρτανς δεν έχει βρει συμβόλαιο στο NBA. Γνωρίζει πως για το άτομό του υπάρχει ενδιαφέρον από την Ευρώπη, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης έχει στη λίστα της σημειωμένο το όνομά του -μετά από αυτό το Τσεντί Οσμάν, ενώ δύο πρώην ομάδες του, η Παρτίζαν και η Μπασκόνια θα ήθελαν να κάνουν μία οικονομική υπέρβαση γι' αυτόν.

Ο Λετονός πάουερ φόργουορντ με το... φαρμακερό μακρινό σουτ όμως, έχει βάλει σκοπό να βρει μία ακόμα συνεργασία στον «μαγικό πλανήτη», έστω μονοετούς διάρκειας κι ας μην είναι δα και τόσο πλουσιοπάροχη η προσφορά όπως οι προηγούμενες που είχε κάνει στην Αμερική. Ο Μπέρτανς έβγαλε καλά λεφτά, σχεδόν 80 εκατομμύρια δολάρια μεικτά από το 2016 μέχρι σήμερα, στο Σαν Αντόνιο, στην Ουάσινγκτον, το Ντάλας, τη Σάρλοτ και την Οκλαχόμα και τώρα θα δοκιμάσει την τύχη του στο Γκόλντεν Στέιτ.

Αν ψάχνεις... τρίποντα πάρε τον καλύτερο της αγοράς: Είναι Λετονός, NBAer και έτοιμος για επιστροφή στην Euroleague (vids)
EUROLEAGUE

08:12 - 20.06.2024

Αν ψάχνεις... τρίποντα πάρε τον καλύτερο της αγοράς: Είναι Λετονός, NBAer και έτοιμος για επιστροφή στην Euroleague (vids)

Ο Ντάβις Μπέρτανς τον Νοέμβριο θα γίνει 32 ετών και το πιθανότερο είναι να γιορτάσει τα γενέθλια κάπου στην Ευρώπη. Μετά από 8 χρόνια στο ΝΒΑ, ο Λετονός φόργουορντ με μπόι στα 208 εκατοστά, σύντομα θα αποδεσμευτεί από τους Χόρνετς. Δεν έλαμψε στις ΗΠΑ, παρά μόνο στιγμιαία ξεχώρισε, αλλά στο βιογραφικό του αναφέρεται το εξής… τρομακτικό: Ο Πέτροβιτς, ο Στογιάκοβιτς και ο Καλντερόν είναι μόνοι Ευρωπαίοι που σούταραν τρίποντα πιο αποτελεσματικά απ’ αυτόν!

Οι Ουόριορς, προ ημερών είχαν καλέσει για work out τον Μπρούνο Καμπόκλο, ο οποίος τελικά επέλεξε να πάρει μεταγραφή στην Χάποελ Τελ Αβίβ και τώρα ήρθε η σειρά του Μπέρτανς. Μάλιστα, θεωρείται πιθανό οι Πολεμιστές να τον κρατήσουν και για το training camp του. Αν συμβεί αυτό τότε, το πιθανότερο είναι η Ρεάλ Μαδρίτης κι όσοι ανήκουν στην Euroleague και θα επιθυμούσαν την απόκτησή τους, να κοιτάξουν... αλλού. Διότι, όταν το training camp των ομάδων του NBA θα κορυφώνει τη δράση του και οι διεκδικήσεις των τελευταίων συμβολαίων θα παίρνουν... φωτιά, στην Ευρώπη το κορυφαίο πρωτάθλημα θα έχει ξεκινήσει ήδη.

H Euroleague αρχίζει άλλωστε στις 3 Οκτωβρίου και το NBA είκοσι μέρες αργότερα. Πράγμα που σημαίνει ταυτόχρονα πως και ο Μπέρτανς θα ρισκάρει, καθώς ακόμα κι αν τον κρατήσουν οι Ουόριορς στο training camp, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα του προσφέρουν εν τέλει εγγυημένο συμβόλαιο. Άρα αν αποτύχει, τότε θα χάσει πολύτιμο χρόνο και ίσως ένα καλό συμβόλαιο σε ομάδα της Euroleague.

Παρόλα αυτά, ο Μπέρτανς στα 31 του χρόνια έχει ένα αξιόλογο βιογραφικό και ως ένας πάουερ φόργουορντ που σουτάρει με μεγάλη αξιοπιστία τρίποντα, θεωρεί πως έχει τα προσόντα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που θα του θέσει το Γκόλντεν Στέιτ.