Έγινε το deal, στους Κινγκς ο ΝτεΡόζαν

Ντερόζαν

i

IMAGO / Icon Sportswire

Έγινε το deal, στους Κινγκς ο ΝτεΡόζαν

Νίκος Καλαμπάκας 09:57 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:19 - 07.07.2024

Τριετές συμβόλαιο με τους Κινγκς υπέγραψε ο ΝτεΡόζαν.

Παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Ντεμάρ ΝτεΡόζαν, αφού όπως έγραψε ο δημοσιογράφος Άντριαν Βοϊναρόφσκι οι δύο πλευρές αντάλλαξαν συμβόλαια.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο ΝτεΡόζαν είναι μέρος μιας ανταλλαγής όπου ο ίδιος θα φύγει από το Σικάγο που θα πάρει τον Κρις Ντουάρτε, μετρητά και μια επιλογή σε δεύτερο γύρο των ντραφτ. Παράλληλα, ο Χάρισον Μπαρνς θα πάρει τον δρόμο για το Σαν Αντόνιο.

Ο ΝτεΡόζαν είναι έξι φορές All-Star. Θα κλείσει τα 35 τον επόμενο μήνα και προέρχεται από μια εντυπωσιακή τριετία με τους Μπουλς . Τερμάτισε δεύτερος μετά τον Κάρι στην ψηφοφορία για το βραβείο Clutch Player of the Year του NBA για το 2024.

Ο ΝτεΡόζαν ταξίδεψε στο Σακραμέντο το Σάββατο για να συναντηθεί με τους υπεύθυνους της ομάδας και τον προπονητή των Κινγκς, Μάικ Μπράουν, ο οποίος υπέγραψε επέκταση συμβολαίου.

Ο ΝτεΡόζαν, τρεις φορές στην καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ, ήταν η ένατη επιλογή στο ντραφτ του ΝΒΑ το 2009 από τους Τορόντο Ράπτορς και έχει παίξει στους Ράπτορς, Σπερς και Μπουλς στις 15 σεζόν του στο ΝΒΑ. Έχει κατά μέσο όρο 21,2 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ στους 1.110 αγώνες της καριέρας του στο ΝΒΑ.