Μαέστρος ο Γιόκιτς, με εντυπωσιακό triple double έκανε το 1-0 για τους Νάγκετς κόντρα στους Λέικερς (vids)

Νίκολα Γιόκιτς

i

photo by Mitchell Leff / Getty Images / Ideal Images

Μαέστρος ο Γιόκιτς, με εντυπωσιακό triple double έκανε το 1-0 για τους Νάγκετς κόντρα στους Λέικερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:35 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:16 - 14.08.2024

Ο Νίκολα Γιόκιτς έβαλε 34 πόντους, ενώ είχε 21 ριμπάουντ και 14 ασίστ. Αυτός οδήγησε τους Νάγκετς στη νίκη με 132-126 κόντρα στους Λέικερς, παρά τους 40 πόντους του Άντονι Ντέιβις και την αντεπίθεση της τελευταίας περιόδου. Το Ντένβερ έκανε το 1-0 στους τελικούς της Δύσης και έδειξε έτοιμο να χαράξει διαδρομή.

Ο Άντονι Ντέιβις έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να βάλει τους Λέικερς σε ανταγωνιστική θέση. Διότι, ο πρώτος τελικός της Δύσης φάνηκε -στο ξεκίνημά του- πως θα ήταν υπόθεση για έναν ρόλο. Τελικά ήταν για… πολλούς ρόλους, μόνο που τον πρωταγωνιστικό το σενάριο τον είχε κρατήσει για τον Νίκολα Γιόκιτς. Και στον επίλογο του παιχνιδιού η νίκη των Ντένβερ Νάγκετς ήταν αναπόφευκτη.

Οι Νάγκετς πήραν τη νίκη με 132-126 και έκαναν το 1-0 στη σειρά με τους Λέικερς που ξεκίνησε στο Ντένβερ, σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους (στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 72-54), αλλά χρειάστηκε να παλέψουν μέχρι το τέλος για να τα καταφέρουν. Οι Καλιφορνέζοι επέστρεψαν στο σκορ, άγγιξαν την ισοφάριση 2’18’’ πριν το τέλος, όταν ο Όστιν Ριβς μείωσε με τρίποντο στο καλάθι (127-124), αλλά οι αντίπαλοι δεν τους επέτρεψαν την ολική επιστροφή. 

Πήραν το νο.1 του NBA Draft και... προσεχώς τον Ουεμπανιαμά οι Σπερς
NBA

03:26 - 17.05.2023

Πήραν το νο.1 του NBA Draft και... προσεχώς τον Ουεμπανιαμά οι Σπερς

Έπειτα από την διαδικασία της NBA Draft Lottery οι Σαν Αντόνιο Σπερς ήταν η ομάδα που πήραν το νο.1 του φετινού Draft, με τον Βίκτορ Ουεμπανιαμά να ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Τέξας για να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Γκρεγκ Πόποβιτς.

Ο Joker ήταν για μία ακόμα φορά ασταμάτητος. Δεν τα κατάφερε καλά στην άμυνα, ο Ντέιβις έβαλε 40 πόντους, αλλά όταν αυτός είχε τη μπάλα στα χέρια του κανένας Λιμνάνθρωπος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί απέναντί του. Τελείωσε το ματς με 34 πόντους, αστοχώντας μόνο σε πέντε προσπάθειες. Είχε 12/17 σουτ, ενώ μοίρασε 14 τελικές πάσες και μάζεψε 21 ριμπάουντ. 

Ήταν απλώς ένα ακόμα triple double θα σκεφτεί κανείς, μόνο που πλέον παίζει στους τελικούς της περιφέρειας και οι πράξεις του έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα. 

Ευτύχησε πάντως, να έχει στο πλευρό του τον Τζαμάλ Μάρεϊ, ο οποίος πριν το παιχνίδι ήταν αμφίβολος λόγω τραυματισμούς, αλλά τελικά έδειξε πως δεν έχει ούτε ενοχλήσεις. Τελείωσε το ματς με 31 πόντους, έχοντας επίσης εξαιρετικά ποσοστά (12/20), ενώ ένας πρώην παίκτης των Λέικερς, ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ ήταν παραγωγικός, σε σημείο που έκανε τη διαφορά. Είχε 21 πόντους, ενώ άλλοι τρεις παίκτες του Ντένβερ είχαν διψήφιο αριθμό: Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ (15), Άαρον Γκόρντον (12) και Μπρους Μπράουν (16)

Για τους Λέικερς πέραν από τους 40 του Άντονι Ντέιβις, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς για μία αποτελεσματική πάσα, δεν συμπλήρωσε το triple double. Ολοκλήρωσε την παρουσία του με 26 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ ο Όστιν Ριβς είχε 23 (με 5/9 τρίποντα) και ο Ρούι Χατσιμούρα ερχόμενος από τον πάγκο πρόσθεσε άλλους 17. 

Η επίθεσή τους ήταν άρτια, αλλά η ομαδική τους άμυνα, τους… εξέθεσε και τώρα θα πρέπει να σκεφτούν τι πρέπει να κάνουν στο δεύτερο παιχνίδι στο Ντένβερ για να ισοφαρίσουν τη σειρά.