Ο NBAer... αντι-Ουίλμπεκιν που θέλει διακαώς η Φενέρμπαχτσε

Φωτ. IMAGO

Ο NBAer... αντι-Ουίλμπεκιν που θέλει διακαώς η Φενέρμπαχτσε

Απόστολος Μαυράκης 11:29 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:33 - 09.10.2024

Ο τραυματισμός του Σκότι Ουίλμπεκιν αναγκάζει την Φενέρ να «βγει» στην αγορά ψάχνοντας έναν γκαρντ υψηλού βεληνεκούς και ο free-agent Ντένις Σμιθ Τζούνιορ φαντάζει... όαση για τους Τούρκους!

Μπορεί η πρεμιέρα της Euroleague να μας χάρισε θέαμα απλόχερα, ωστόσο ο τραυματισμός του Σκότι Ουίλμπεκιν στον αγώνα της Φενέρ με τον Ολυμπιακό ήταν ένα από τα μελανά στίγματα της αγωνιστικής.

Στην προσπάθεια του να κάνει ένα γρήγορο jump-stop και να σουτάρει, ο Ουίλμπεκιν προσγειώθηκε άτσαλα, με αποτέλεσμα το γόνατό του να «κολλήσει» στο έδαφος και να υποστεί ρήξη χιαστού.

Το μήνυμα του Ουίλμπεκιν μετά τον τραυματισμό του: «Σας ευχαριστώ όλους, θα επιστρέψω πιο δυνατός»
EUROLEAGUE

16:04 - 05.10.2024

Το μήνυμα του Ουίλμπεκιν μετά τον τραυματισμό του: «Σας ευχαριστώ όλους, θα επιστρέψω πιο δυνατός»

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν ευχαρίστησε μέσω ανάρτησής του όλους όσοι του συμπαραστέκονται στην δύσκολη στιγμή του τραυματισμού του και υποσχέθηκε πως θα επιστρέψει δυνατότερος.

Η αποκατάσταση του νατουραλιζέ Τούρκου μετά και την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, αναμένεται να διαρκέσει αρκετό καιρό και η Φενέρ δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου να τον περιμένει.

Οι Τούρκοι από ότι φαίνεται έχουν «βγει» ήδη στην αγορά ψάχνοντας τον εκλεκτό αντικαταστάτη του Ουίλμπεκιν. Η αποστολή αυτή ωστόσο δεν είναι και τόσο εύκολη, καθώς το κενό που αφήνει ο ίδιος είναι δυσαναπλήρωτο.

Πριν λίγες ημέρες, ο δημοσιογράφος Ματέο Αντρέανι είχε κάνει λόγο για εκτεταμένες προσπάθειες της Μακάμπι Τελ-Αβίβ να εντάξουν στο δυναμικό τους τον εκρηκτικό NBAer Ντένις Σμιθ Τζούνιορ.

Ο ίδιος αποτελεί το 9ο pick στο NBA Draft του 2017, έχοντας επιλεγεί από τους Ντάλας Μάβερικς. Ενώ ξεκίνησε εντυπωσιακά, βρισκόμενος μάλιστα στην δεύτερη καλύτερη rookie πεντάδα του 2018, ο Σμιθ δεν συνέχισε με την ίδια συνέπεια στο πρωτάθλημα.

Από το 2019 έως και το 2024, ακολούθησε καριέρα... γυρολόγου, αφού άλλαξε 5 ομάδες σε ισάριθμα χρόνια (Νικς, Πίστονς, Μπλέιζερς, Χόρνετς, Νετς). Ο ίδιος πλέον είναι free-agent και προσμένει καρτερικά ένα συμβόλαιο από το NBA.

Με τον χρόνο όμως να κοντοζυγώνει για το πρώτο τζάμπολ στον «μαγικό κόσμο» και τον Σμιθ να μην έχει βρει ακόμα αμερικανική «στέγη», κάποιες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν μπει στο κόλπο της διεκδίκησής του.

Πρώτη ενδιαφερόμενη ήταν η Μακάμπι Τελ-Αβίβ, η οποία φαίνεται να πίεσε καταστάσεις προκείμενου να έρθει σε επαφή με τον Αμερικανό. Χωρίς ωστόσο να έχει πάρει διάσταση το όλο θέμα και έχοντας μείνει απλά ως φήμη στον μπασκετικό κόσμο, η Φενέρμπαχτσε φαίνεται να έκανε δυνατό μπάσιμο για την περίπτωση του Σμιθ.

Ο ίδιος διαθέτει πάνω-κάτω όλα τα στοιχεία που θα της λείψουν με την απουσία του Ουίλμπεκιν, προσθέτοντας μάλιστα ακόμα περισσότερη ταχύτητα στο παιχνίδι της. Επίσης, η αθλητικότητα και η έκρηξη του Σμιθ, είναι πράγματα δυσεύρετα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Σε 326 παιχνίδια καριέρας στο NBA, ο Ντένις Σμιθ Τζούνιορ μετρά 9,7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4,2 ασίστ κατά μέσο όρο, σε συνολικά 23,3 λεπτά παιχνιδιού. Κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί πως θα ταιριάξει στο play-style της Φενέρ και του Σάρας, παρόλα αυτά είναι μια λύση-ανάγκης εν μέσω πλέον αγωνιστικής περιόδου, η οποία ίσως αξίζει την... δοκιμή και το ρίσκο.