Δεν είναι ακόμα έτοιμος για το Παγκόσμιο ο Σρέντερ

Ντένις Σρέντερ

i

Dt. Basketball Bund / Twitter

Δεν είναι ακόμα έτοιμος για το Παγκόσμιο ο Σρέντερ

Νίκος Καλαμπάκας 09:48 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:23 - 14.08.2024

Ο αρχηγός της εθνικής Γερμανίας προπονείται όμως δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του στον αχίλλειο τένοντα.

Ο Ντένις Σρέντερ δεν είναι στο 100% της ετοιμότητάς του δύο περίπου εβδομάδες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα, το οποίο απέκτησε στο τέλος της σεζόν. Τόσο αυτός όσο και ο προπονητής Χέρμπερτ περιμένουν ότι ο γκαρντ θα είναι έτοιμος για το τουρνουά.

Ο Γερμανός αναμένεται να είναι η και πάλι η κινητήρια δύναμη της Γερμανίας στην προσπάθειά της να κατακτήσει μια θέση στο βάθρο στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο FIBA 2023. Ωστόσο, ο σταρ γκαρντ των «πάντσερ» δεν είναι στο 100%.

Ο 29χρονος αντιμετωπίζει θέματα που πηγάζουν από τον τραυματισμό του στο τέλος της σεζόν.

«Είχα προβλήματα με τον αχίλλειο τένοντα στο τέλος της σεζόν και ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει», είπε ο Σρόντερ στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη.

Παρά το γεγονός, ο παίκτης πιστεύει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να είναι πλήρως έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Το έχω αντιμετωπιστεί και προσπαθώ να επιστρέψω στο 100%. Αυτή είναι η όγδοη προπόνησή μας», είπε σχετικά με τη διαδικασία.

Ο κόουτς Γκόρντον Χέρμπερτ, εν τω μεταξύ, τόνισε τη σημασία του να έχουν οι Γερμανοί τον Σρόντερ ως αρχηγό της ομάδας.

«Είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν είναι ακόμα στην καλύτερή του φόρμα», είπε. «Έχουμε ακόμα χρόνο. Δουλεύουμε σε αυτό κάθε μέρα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στις προπονήσεις, αλλά χρειαζόμαστε και μέρες για να ανακάμψουμε».

«Είναι ο αρχηγός μας. Είναι πολύ περήφανος που είναι αρχηγός μας. Έκανε εξαιρετική δουλειά», κατέληξε ο Χέρμπερτ.