Μέγας Γιόκιτς έφερε... τούμπα τη σειρά για τους Νάγκετς
i

@Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Μέγας Γιόκιτς έφερε... τούμπα τη σειρά για τους Νάγκετς

Χρήστος Τσάλτας 08:19 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:05 - 29.05.2024

Οι Ντένβερ Νάγκετς συνέχισαν με... φόρα από τις δύο νίκες στη Μινεσότα και με τον Νίκολα Γιόκιτς να κάνει ασύλληπτα πράγματα ξανά έφτασαν στη νίκη (112-97), παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στη σειρά.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς έδειξαν ικανοί να κάνουν τη ζημιά στους πρωταθλητές, με τον Άντονι Έντουαρντς να είναι σε... ημιάγρια κατάσταση. Μόλις όμως ο Νίκολα Γιόκιτς ανέβασε την απόδοσή του, τα πράγματα άλλαξαν άρδην.

Ο Joker το πήρε προσωπικά από το τρίτο παιχνίδι και μετά, με το Game 5 της σειράς στην Ball Arena, ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου παρέδωσε μια μοναδική παράσταση, διαλύοντας με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο την άμυνα της ομάδας του Κρις Φιντς. Τόσο απλά και τόσο μεθοδικά, όπως συνηθίζει να κάνει τα τελευταία χρόνια, που έχει εδραιωθεί ως ένας εκ των κορυφαίων παικτών.

Το κοντέρ έγραψε 40 πόντους με 15/22 σουτ, ενώ είχε και 7 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα και κανένα (!) λάθος σε 41 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, τερματίζοντας τη λογική και το μπάσκετ μαζί. Η εμφάνισή του ήταν αυτή που έδωσε την ώθηση στην ομάδα του Μάικλ Μαλόουν να φτάσει σε ακόμα μια νίκη, φέρνοντας τη σειρά τούμπα.

Από... κοντά και ο πάντα ουσιαστικός Άαρον Γκόρντον, που μέτρησε 18 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ από 16 πόντους μέτρησαν οι Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ και Τζαμάλ Μάρεϊ, πλαισιώνοντας ιδανικά τον Σέρβο σέντερ.

Την ίδια ώρα, οι Τίμπεργουλβς υπέφεραν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως στο δεύτερο μέρος τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Οι «λύκοι» παραδόθηκαν πλήρως στις ορέξεις του Γιόκιτς, με τον Καρλ Άντονι Τάουνς να είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του 23 πόντους και 10/19 σουτ, την ώρα που ο Ρούντι Γκομπέρ είχε 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, αλλά και σχεδόν όλες τις μονομαχίες χαμένες από τον Γιόκιτς.

Το ακόμα χειρότερο για την ομάδα από την Μινεάπολη ήταν η παρουσία του Άντονι Έντουαρντς, με τον Ant Man να έχει 18 πόντους με 5/15 σουτ, χωρίς να γίνει ποτέ παράγοντας στο παιχνίδι της ομάδας του.