Οι Νάγκετς κρατάνε τον Βλάτκο Τσάντσαρ με το μίνιμουμ των αποδοχών (vid)

Οι Νάγκετς κρατάνε τον Βλάτκο Τσάντσαρ με το μίνιμουμ των αποδοχών (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:32 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 08.07.2024

Μετά την απόκτηση του Κροάτη, Ντάριο Σάριτς, οι Νάγκετς αποφάσισαν να κρατήσουν στο Ντένβερ και τον Σλοβένο, Βλάτκο Τσάντσαρ. Υπέγραψαν μονοετές συμβόλαιο μαζί του για δύο εκατομμύρια δολάρια.

Δύο από τους NBAers που διαπραγματευόντουσαν το μέλλον τους βρήκαν συμβόλαιο στην Αμερική τις μέρες της παρουσίας τους στην Ελλάδα, για το Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ. Δηλαδή, της διοργάνωσης που έδωσε στην «γαλανόλευκη επίσημη αγαπημένη» το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αρχικά, ο Ντάριο Σάριτς, ο οποίος είχε αποδεσμευτεί από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και εν μέσω ενδιαφέροντος από τον Παναθηναϊκό (και την Αναντολού Εφές) συμφώνησε με τους Ντένβερ Νάγκετς για συμβόλαιο δύο ετών έναντι 10,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Σβόλοι, που είναι οι πρωταθλητές του 2023 και το παιχνίδι τους ορίζεται από τον τρεις φορές MVP, Νίκολα Γιόκιτς, έβαλαν τον Κροάτη στο ρόστερ τους για να γεμίσουν την front line, ενώ τελικά -αν και αρχικά είχε... απομακρυνθεί η περίπτωση συμφωνίας- αποφάσισαν να κρατήσουν στην ομάδα τους και τον Βλάτκο Τσάντσαρ.

Ο Σλοβένος σμολ φόργουορντ, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό που του στέρησε τη συμμετοχή σε όλη την κανονική διάρκεια της σεζόν στο ΝΒΑ (2023-24), παίζει από το 2019 στο Ντένβερ και η καλύτερη σεζόν του ήταν αυτή της κατάκτησης του δακτυλιδιού (2022-23): 5 πόντοι με 37,4% στο τρίποντο και 2,1 ριμπάουντ. Τώρα πήρε το μίνιμουμ των αποδοχών για παίκτη με τη δική του προϋπηρεσία, δηλαδή 2 εκατομμύρια δολάρια, για να αγωνιστεί και τη νέα περίοδο μαζί τους.