Αιχμές από Ντέρικ Ουίλιαμς μετά την αποχώρηση του: «Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν προβλήματα που ο Αταμάν δεν μπορεί να λύσει...» (vid)

Ντέρικ Ουίλιαμς

i

@Intime

Αιχμές από Ντέρικ Ουίλιαμς μετά την αποχώρηση του: «Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν προβλήματα που ο Αταμάν δεν μπορεί να λύσει...» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:17 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 14.08.2024

Δεν πέρασε πάνω από... μισή μέρα που ο Παναθηναϊκός αποδέσμευσε τον Ντέρικ Ουίλιαμς και ο 32χρονος Αμερικανός φόργουορντ εξήγησε μέσω social media πως «ο Παναθηναϊκός έχει θέματα να λύσει», αλλά πρόσθεσε πως «αν τα καταφέρει ο Αταμάν θα του βγάλω το καπέλο».

Λίγες ώρες μετά την επίσημη αποχώρηση του Ντέρικ Ουίλιαμς από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αποχαιρέτησε τον Αμερικανό με μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα -όπως είχε κάνει ήδη με τους Πάρις Λι, Νέιτ Ουόλτερ και όπως έκανε αργότερα και με τον Αρτούρας Γκουντάιτις- στον ίδιο τόπο ο 32χρονος φόργουορντ και Νο 2 στο NBA Draft 2011, έδειξε αρκετά σκεπτικός με την παρουσία των «πρασίνων» στο άμεσο μέλλον. 

Η ιστορία ξεκίνησε από μία «συζήτηση» με έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού στο twitter, ο οποίος προσπάθησε ουσιαστικά να του εξηγήσει πως ήταν λάθος που επέλεξε την προσφορά του Παναθηναϊκού πέρσι το καλοκαίρι, μόνο και μόνο επειδή είχε καλύτερους οικονομικούς όρους από τις υπόλοιπες. 

Ο Ουίλιαμς κατ' αρχάς, αρνήθηκε αυτή την πληροφορία και απάντησε πως «δεν ήταν η μεγαλύτερη που είχε στα χέρια μου από πλευράς χρημάτων», αλλά το σημαντικό ήταν πως κοιτώντας τη χρονιά που πέρασε και έχοντας ήδη μία σημαντική εμπειρία για το τι σημαίνει να παίζεις στον Παναθηναϊκό σχολίασε πως «υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα στην ομάδα, που δεν νομίζω ότι ο Εργκίν Αταμάν είναι σε θέση να τα λύσει». Φυσικά, τόνισε πως «πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους προπονητές και αν τα καταφέρει τότε... θα του βγάλω το καπέλο». 

Πλέον, ο Ουίλιαμς μετά από μία αποτυχημένη (ομαδικά) χρονιά στην Ελλάδα και μία υποτονική ατομική προσπάθεια που ξεκίνησε με όραμα, αλλά κατέληξε με ολιγόλεπτες συμμετοχές στα κρίσιμα παιχνίδια, ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και αυτό δεν αποκλείεται να είναι ο... προηγούμενος. Δηλαδή, η ισπανική Βαλένθια, εκεί που αγωνίστηκε τη σεζόν 2020-21, δηλαδή πριν πάει στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ακολούθως στον Παναθηναϊκό.