«A rose is still a Rose»: Αποσύρεται ο μέγας Ντέρικ Ρόουζ (vids)
i

Ντέρικ Ρόουζ / © IMAGO

«A rose is still a Rose»: Αποσύρεται ο μέγας Ντέρικ Ρόουζ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:09 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:23 - 26.09.2024

Στα 22 του χρόνια έγινε MVP του NBA και είναι ο μικρότερος σε ηλικία που τα έχει καταφέρει κάτι τέτοιο στην ιστορία του πρωταθλήματος. Τώρα, ο Ντέρικ Ρόουζ αν και δεν έκανε πράξη όλα όσα είχε στο μυαλό του, ειδικά με τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς, έχει αποφασίσει στα 35 του να εγκαταλείψει την ενεργό δράση και απομένει η επίσημη ανακοίνωσή του.

Εμφανίστηκε στο ΝΒΑ το 2008 και οι Σικάγο Μπουλς, που τον επέλεξαν στο No 1 του Draft εκείνης της χρονιάς, αισθάνθηκαν για πρώτη φορά χαρούμενοι στη μετά-Μάικλ Τζόρνταν εποχή. Και αμέσως ο Ντέρικ Ρόουζ δεν άργησε να εξηγήσει με τις πράξεις του και τα χαρίσματά του πως ο λόγος για τον οποίο ήταν ενθουσιασμένοι οι Ταύροι με το άτομό του ήταν λογικός και η σκέψη για επιστροφή τους στον πρωταθλητισμό απολύτως ρεαλιστική.

Αρκούσε η πρώτη του εμφάνιση στο γήπεδο για να μείνουν όλοι με το στόμα... ανοικτό. Με τον τρόπο που αγωνιζόταν ένα πράγμα μπορούσε να τον σταματήσει: Ένας σοβαρός τραυματισμός. Διότι, έτσι όπως έτρεχε, με τη μανία που κάρφωνε και με την αστύρευτη ενέργειά του, κανείς αντίπαλος δεν μπορούσε να μπει εμπόδιο στο δρόμο του προς το καλάθι.

Τελικά, δεν ήταν ένας ο σοβαρός τραυματισμός. Ήταν περισσότεροι και διαδοχικοί, ώσπου τώρα, φαίνεται πως έχει αποφασίσει να δώσει οριστικό τέλος στην αγωνιστική του καριέρα. Γι' αυτό προσφάτως... θυσίασε τα 3,9 εκατομμύρια δολάρια του συμβολαίου του με τους Μέμφις Γκρίζλις για να μείνει ελεύθερος, αλλά όχι για να πάει σε άλλη ομάδα. Το έκανε για να πει «αντίο» στον επαγγελματικό αθλητισμό. Και ακολούθησε μία... ύποπτη ανάρτησή του.

Ένα βίντεο στο επίσημο προφίλ του στο Instagram, όπου εμφανίζεται συνεσταλμένος, να κάθετε στον καναπέ του σπιτιού του και μπροστά του υπάρχει ένα τριαντάφυλλο που στα αγγλικά μεταφράζεται με το όνομα του, δείχνει πως το τέλος πλησιάζει. Αλλά όπως έλεγε και η Αρίθα Φράνκλιν «A rose is still a rose», άσχετα με το τι έχει προηγηθεί και το τι έρχεται...

Στην Ευρώπη μόνο ΠΑΟΚ, στο LA μόνο... χρέη: Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ με τους Κλίπερς ετοιμάζεται να «ξεπληρώσει» και να «ξεπλυθεί»
NBA

10:15 - 26.09.2024

Στην Ευρώπη μόνο ΠΑΟΚ, στο LA μόνο... χρέη: Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ με τους Κλίπερς ετοιμάζεται να «ξεπληρώσει» και να «ξεπλυθεί»

Η επιστροφή του στο ΝΒΑ από απλησίαστη υπόθεση το 2023, έγινε θέμα μερικών λεπτών το 2024 και ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, μέσω της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ, βρέθηκε στο Λος Άντζελες. Τώρα οι Κλίπερς, που τον έχουν στη μηχανή τους, τον βλέπουν περισσότερο σαν μηχανοδηγό, παρά σαν ένα πείραμα που άμα πετύχει… πέτυχε! 

O Ντέρικ Ρόουζ, γέννημα θρέμμα του Σικάγου, στα 35 του έχει στο βιογραφικό του 16 σεζόν στο NBA, τρομερές διακρίσεις σε ατομικό επίπεδο με τους Σικάγο Μπουλς (Rookie της χρονιάς του 2009, MVP τη σεζόν 2010-11, τρεις φορές All-Star), δύο χρυσά μετάλλια με την Team USA σε Παγκόσμια Κύπελλα (2010 και 2014) και πολλαπλά εγχειρισμένα γόνατα και αστραγάλους.

Όσο ήταν υγιής πρωταγωνιστούσε έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου. Τη σεζόν 2010-11, όταν και ανακηρύχθηκε στα 22 του χρόνια (ρεκόρ) πολυτιμότερος παίκτης του NBA, συνέβη γιατί τοποθέτησε τους Σικάγο Μπουλς στο No 1 της Ανατολής καταγράφοντας στη στατιστική του 25 ποντους, 7,7 ασίστ και 4,1 ριμπάουντ μέσο όρο. Έπαιξε επίσης με τις φανέλες των Νιου Γιορκ Νικς, των Κλίβελαντ Καβαλίερς, των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, των Ντιτρόιτ Πίστονς, ενώ πέρσι με τους Μέμφις Γκρίζλις εμφανίστηκε σε 24 αγώνες και σε 16,6 λεπτά μέσο όρο προσέφερε 8 πόντους και 3,3 ασίστ.