Ντέρμπι κορυφής στο ΣΕΦ - Ο Ολυμπιακός θέλει να «γκρεμίσει» την Φενέρ
i

Ο Αϊζάια Κάνααν / © Intime

Ντέρμπι κορυφής στο ΣΕΦ - Ο Ολυμπιακός θέλει να «γκρεμίσει» την Φενέρ

Sportal newsroom 08:40 - 13.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:11 - 20.08.2024

Οι Πειραιώτες υποδέχονται την πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε (20.00 NovasportsPrime, live στο Sportal.gr) με στόχο να την υποχρεώσουν στην τρίτη της φετινή ήττα. Απουσίες για τους δύο αντιπάλους!

«Μάχη» κορυφής θα διεξαχθεί απόψε (13/12) στο ΣΕΦ, αφού ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ με στόχο να φτάσει στη νίκη που θα τον διατηρήσει στα υψηλά πατώματα της κατάταξης και παράλληλα θα κόψει τη φόρα της ομάδας από την Τουρκία, που είναι πρώτη στον πίνακα. 

Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 8-4 και βρίσκεται πίσω από τις Φενέρ (10-2) και Μονακό (9-3), γεγονός που από μόνο του αποτελεί σοβαρό κίνητρο για το αποψινό ματς. Στην προσπάθειά του αυτή, είναι αμφίβολοι οι Τόμας Ουόκαπ και Σακίλ ΜακΚίσικ, ενώ λίγες πιθανότητες έχει ο Μπλακ που τραυματίστηκε με την Βίρτους και δεν αγωνίστηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ για την Basket League. 

Από την πλευρά τους και οι Τούρκοι θα κατέβουν στο ΣΕΦ με απουσίες, αφού ο Δημήτρης Ιτούδης μετά τον Ουίλμπεκιν που τραυματίστηκε πριν από τρεις εβδομάδες σε αγώνα της Φενέρ με τη Γαλατά, βλέπει στα... πιτς και τον Μότελϊ. Ο 27χρονος Αμερικανός φόργουορντ έχει πρόβλημα στη γάμπα και θα μείνει εκτός σίγουρα αυτή την εβδομάδα (δεν παίζει στο ΣΕΦ και με την Μπασκόνια), ενδεχομένως και την επόμενη. Εκτός είναι και οι Ντισόν Πιερ και Ταρίκ Μπιμπέροβιτς που συνεχίζουν την αποθεραπεία τους.

Οι Πειραιώτες προέρχονται από μια εμφατική νίκη κόντρα στη Βίρτους, σε μια βραδιά που έσπασαν πολλά ρεκόρ. Oι Πειραιώτες σήμερα το απόγευμα θα επιδιώξουν να δώσουν συνέχεια στα νικηφόρα τους αποτελέσματα στην Euroleague, όμως απέναντί τους θα βρουν την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, η οποία φέτος δείχνει πολύ καλά στοιχεία.