Από τους 18+ πόντους μέσο όρο στην... ανεργία: Ο Ντεβόντε Γκρέιαμ αποδεσμεύτηκε από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (vids)
i

Ντεβόντε Γκρέιαμ / © IMAGO

Από τους 18+ πόντους μέσο όρο στην... ανεργία: Ο Ντεβόντε Γκρέιαμ αποδεσμεύτηκε από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:04 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:07 - 18.10.2024

Ο Ντεβόντε Γκρέιαμ «κόπηκε» από το ρόστερ των Μπλέιζερς την τελευταία στιγμή και στα 29 του είναι ελεύθερος, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ξεκινήσει η regular season του NBA. Πριν από τέσσερα χρόνια ήταν ο ηγέτης των Σάρλοτ Χόρνετς και τώρα «παρακαλάει» για μία θέση ρολίστα στον «μαγικό πλανήτη».

Το 2020 ολοκλήρωσε τη σεζόν του με τους Σάρλοτ Χόρνετς έχοντας 18,2 πόντους και 7,5 ασίστ μέσο όρο! Η ταχύτητά του και το... φαρμακερό του σουτ, προδιέθεταν μία πορεία που θα τον οδηγούσε στο επίπεδο του All-Star. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ντεβόντε Γκρέιαμ, στα 29 του πλέον, αδυνατεί να βρει έστω και μία συμπληρωματική θέση σε ρόστερ ομάδας του NBA.

Μάλιστα, οι Μπλέιζερς λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η regular season του «μαγικού πλανήτη», τον ενημέρωσαν ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα τους και ακολούθως τον αποδέσμευσαν. Η ομάδα του Πόρτλαντ βρίσκεται σε καθεστώς ανοικοδόμησης, διαθέτει δύο γκαρντ με υψηλή προοπτική, τον Άνφερνι Σίμονς και τον Σκουτ Χέντερσον και έκριναν πως δεν χρειάζονται έναν τρίτο.

Ο Γκρέιαμ πλέον, βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του για να... τρυπώσει σε κάποια άλλη ομάδα. Επίσης, ναι μεν έχει στο βιογραφικό του την εξαιρετική σεζόν 2019-2020, αλλά από τότε μέχρι την περασμένη αγωνιστική περίοδο τα νούμερά του έχουν... βυθιστεί.

Ο Μπιτίμ είναι ο αγαπημένος Τούρκος του Αταμάν και πλέον είναι ελεύθερος: Οι Σικάγο Μπουλς τον αποδέσμευσαν και αναζητά ομάδα! (vids)
NBA

08:11 - 18.10.2024

Ο Μπιτίμ είναι ο αγαπημένος Τούρκος του Αταμάν και πλέον είναι ελεύθερος: Οι Σικάγο Μπουλς τον αποδέσμευσαν και αναζητά ομάδα! (vids)

Φέτος ο Παναθηναϊκός πέραν από Τούρκο προπονητή έχει και δύο Τούρκους παίκτες (Οσμάν, Γιουρτσεβέν). Πέρσι πάντως, ο Εργκίν Αταμάν είχε από την αρχή στοχεύσει στην απόκτηση του συμπατριώτη του Ονουράλπ Μπιτίμ, ο οποίος επέλεξε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Τα κατάφερε, έπαιξε στο NBA, αλλά τώρα οι Σικάγο Μπουλς τον «έκοψαν» από το ρόστερ τους και ο 25χρονος... ψάχνεται ανάμεσα σε «μαγικό πλανήτη» και Ευρώπη.

Από το 2021 μέχρι σήμερα, έχει αγωνιστεί στους Πέλικανς με ρόλο βασικού την πρώτη σεζόν (2021-22: 11,9 πόντοι και 4,2 ασίστ) και μάλιστα με την ομάδα της Νέας Ορλεάνης πήρε και τις πρώτες του εμπειρίες στα Playoffs του NBA, ενώ το νικητήριο τρίποντο του από τη μία άκρη του γηπέδου στην... άλλη, κόντρα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έχει μείνει ανεξίτηλα γραμμένο στις μνήμες όσους το έχουν με τα μάτια τους.

Από τη στιγμή όμως, που έγινε ανταλλαγή στους Σαν Αντόνιο Σπερς, σκοτάδι βαθύ κάλυψε τα στατιστικά του. Την περασμένη σεζόν, αγωνίστηκε μόνο σε 23 ματς με τα Σπυρούνια, για περιορισμένο χρόνο συμμετοχής (13,6 λεπτά) και το μόνο που κατάφερε να καταγράψει στη στατιστική του είναι 5 πόντοι και 2,1 ασίστ.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν μερικοί αξιόλογοι πόιντ γκαρντ ελεύθεροι, μαζί τους και ο Γκράχαμ. Κατ' αρχάς υπάρχει διαθέσιμος, ο Μαρκέλ Φουλτζ, ο οποίος για κάποιον σχεδόν... ανεξήγητο λόγο δεν έχει βρει ομάδα από τη μέρα που οι Ορλάντο Μάτζικ τον αποδέσμευσαν, ενώ στην ίδια λίστα βρίσκεται ο τέως παίκτης των Ντιτρόιτ, Τζέιλεν Νόουελ, ο Τζέιμς Μπουκνάιτ (Σάρλοτ), ο Ντένις Σμιθ Τζούνιορ (Μπρούκλιν Νετς), αλλά και ο Σκάιλαρ Μέις, ο οποίος βέβαια είναι ένα βήμα πριν την οριστική συμφωνία του με την Φενέρμπαχτσε.